Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Ορεκτικά Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές Light Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές για Pasta Party Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Vegan Συνταγές Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Πενάκι της MISKO Ελληνικές Συνταγές Συνταγές για Κόκκινες Μακαρονάδες
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Πενάκι
500 γρ. Πενάκι MISKO
3 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
½ κ.γ. ρίγανη ξερή
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
10 ελιές ψιλοκομμένες
2-3 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τοποθετούμε τις ντομάτες σε λαδωμένο αντικολλητικό ταψί, τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ξερή ρίγανη και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150°C στον αέρα, για περίπου 30 λεπτά.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Πενάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά.
Στην κατσαρόλα που έβρασαν τα ζυμαρικά ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις ελιές και τις ψημένες ντομάτες και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σεβίρουμε αμέσως με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγη φρέσκια ρίγανη και φέτα θρυμματισμένη.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.