facebook instagram youtube

Πενάκι με ντομάτες φουρνιστές και φρέσκα κρεμμυδάκια

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 35΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Πενάκι

500 γρ. Πενάκι MISKO

3 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες

½ κ.γ. ρίγανη ξερή

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

10 ελιές ψιλοκομμένες

2-3 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη

150 γρ. φέτα θρυμματισμένη

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε τις ντομάτες σε λαδωμένο αντικολλητικό ταψί, τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ξερή ρίγανη και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150°C στον αέρα, για περίπου 30 λεπτά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Πενάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά.

Στην κατσαρόλα που έβρασαν τα ζυμαρικά ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις ελιές και τις ψημένες ντομάτες και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σεβίρουμε αμέσως με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγη φρέσκια ρίγανη και φέτα θρυμματισμένη.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.