facebook instagram youtube
GR | EN

Παστίτσιο με κιμά μανιταριών

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΚΙΜΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ_MISKO_2
IMG_3821 SLEED
ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΚΙΜΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ_MISKO_2
IMG_3821 SLEED

Εάν ψάχνατε ένα θεϊκό vegetarian παστίτσιο που να μην στερείται γεύσης, είστε στο σωστό μέρος: δοκιμάστε αυτή την εκδοχή με λαχταριστό κιμά μανιταριών και αφράτη μπεσαμέλ και δεν θα χάσετε.

shadow shadow
preperation 20΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 60΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 8 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-PASTITSIO-Νο2- 1021403 – 2

MISKO Παστίτσιο No2

500 γρ. Παστίτσιο Νο2 MISKO

3 κ.σ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

Για τον κιμά μανιταριών

10 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια

100 ml καυτό νερό

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

250 γρ. μανιτάρια λευκά πολύ ψιλοκομμένα

300 γρ. μανιτάρια Portobello πολύ ψιλοκομμένα

100 ml κόκκινο κρασί

2 κ.σ. σάλτσα σόγιας

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

400 γρ. τριμμένες ντομάτες

1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την μπεσαμέλ

250 γρ. βούτυρο

120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 λίτρο φρέσκο γάλα

μοσχοκάρυδο τριμμένο

3 κρόκους αυγών

100 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τον κιμά μανιταριών. Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια στο καυτό νερό για 5-10 λεπτά.

Ζεσταίνουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Ψιλοκόβουμε τα μουλιασμένα μανιτάρια.

Προσθέτουμε τα φρέσκα και τα αποξηραμένα μανιτάρια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 6-7 λεπτά, μέχρι να σωθεί το πολύ νερό.

Σβήνουμε με το κρασί και την σάλτσα σόγιας και όταν εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ, προσθέτουμε τον πελτέ, το ζωμό των μανιταριών, τις τριμμένες ντομάτες και την πάπρικα.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει για 15-18 λεπτά, μέχρι να δέσει και να πήξει.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Παστίτσιο Νο2 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη.

Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ. Βάζουμε μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.

Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το βούτυρο, αφήνουμε να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα μέχρι να ψηθεί το αλεύρι και να πάρει χρώμα.

Ρίχνουμε σταδιακά όλο το γάλα και ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει το μείγμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τους κρόκους και την κεφαλογραβιέρα και ανακατεύουμε καλά.

Στρώνουμε 1-2 μεγάλες κουταλιές μπεσαμέλ σε ελαφρώς λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος ή ταψί. Από πάνω βάζουμε τα ζυμαρικά πιέζοντάς τα απαλά. Από πάνω στρώνουμε τον κιμά μανιταριών και καλύπτουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά και την υπόλοιπη κεφαλογραβιέρα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C στο γκριλ, για περίπου 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Αφήνουμε το παστίτσιο να κρυώσει για 20 λεπτά και σερβίρουμε.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.