Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με Ζυμαρικά Ολικής Άλεσης Συνταγές από τη Madame Ginger Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Χριστουγεννιάτικες Συνταγές Πασχαλινές Συνταγές Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Τρυπητά Ζυμαρικά & Μακαρόνια Ελληνικές Συνταγές Συνταγές για Κόκκινες ΜακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Παστίτσιο Νο2 Ολικής Άλεσης
500 γρ. Παστίτσιο Νο2 Ολικής Άλεσης MISKO
500 γρ. λευκά μανιτάρια, ολόκληρα
500 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, κομμένα στα 4
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
¼ κ.γ. γαρίφαλο σε σκόνη
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
¼ κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
½ κ.γ. κύμινο
½ κ.γ. κοκκινοπίπερο
100 ml κόκκινο κρασί
600 γρ. τριμμένες ντομάτες
2 κ.γ. ζάχαρη
1 φύλλο δάφνης
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βάζουμε τα μανιτάρια σε μπολ, τα ραντίζουμε με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, τα πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά να καλυφθούν. Τα απλώνουμε σε ταψί φούρνου περασμένο με λαδόκολλα (σε μία στρώση) και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στις αντιστάσεις, για περίπου 20 λεπτά.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά, για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Όσο τα σοτάρουμε, αλατοπιπερώνουμε (έχοντας υπόψη ότι και τα μανιτάρια που θα προσθέσουμε προς το τέλος, είναι αλατισμένα). Προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο, το μπαχάρι, το κύμινο και το κοκκινοπίπερο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις ντομάτες. Όταν πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το φύλλο δάφνης και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά ή μέχρι να δέσει, ανακατεύοντας κάθε τόσο.
Παράλληλα ετοιμάζουμε και τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Παστίτσιο Νο2 Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και τα αφήνουμε μέσα στην κατσαρόλα που έβρασαν, για να παραμείνουν ζεστά μέχρι το σερβίρισμα.
Προς το τέλος μαγειρέματος της σάλτσας, προσθέτουμε τα ψητά μανιτάρια προσεκτικά, ανακατεύοντας να καλυφθούν με σάλτσα και αφήνουμε να πάρουν μια-δυο βράσεις για 4-5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σερβίρουμε τα ζυμαρικά μαζί με μανιτάρια και κουταλιές από τη σάλτσα τους και πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.