facebook instagram youtube

One pot μακαρονάδα με φρέσκιες ντομάτες

preperation Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 15΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Ριγκατόνι

500 γρ. Ριγκατόνι MISKO

100 ml ελαιόλαδο

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

3 κ.σ. τοματοπελτέ

800 γρ. ντομάτες ώριμες, κομμένες σε μικρά κομμάτια

1 κ.γ. ρίγανη, ξερή

1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

250 γρ. φέτα

αλάτι

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο. Σοτάρουμε για 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.  

Στη συνέχεια προσθέτουμε 3 κ.σ. τοματοπελτέ και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.  

Έπειτα προσθέτουμε στο τηγάνι τις ντομάτες που τις έχουμε κόψει σε σχετικά μικρά κομμάτια μαζί με τα υγρά τους, ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφού πάρει μια βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά. Μετά από 5 λεπτά, και αν μας ενοχλεί η φλούδα από τις ντομάτες, τις απομακρύνουμε με μια τσιμπίδα.  

Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε στο τηγάνι τα ριγκατόνι MISKO, 35 γρ. αλάτι και βραστό νερό. Αφού πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά ελαφρώς, και σιγοβράζουμε τη μακαρονάδα μας για 11-13 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του βρασμού ανακατεύουμε συχνά και ελέγχουμε αν χρειάζεται επιπλέον νερό.  

Λίγο πριν αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τη φέτα την οποία θρυμματίζουμε με τα χέρια μας.  

Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε με επιπλέον φέτα.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2025. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.