facebook instagram youtube
GR | EN

Μεσογειακή μακαρονάδα με ελιές και φρέσκο κρεμμύδι

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΕΛΙΑΣ ΚΡΕΜΜΥΔΙ_MISKO_2
IMG_4909 SLEED
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΕΛΙΑΣ ΚΡΕΜΜΥΔΙ_MISKO_2
IMG_4909 SLEED

Αυτή η γρήγορη και οικονομική μεσογειακή μακαρονάδα με ψιλοκομμένες ελιές, φρέσκο κρεμμύδι και ρίγανη, θα σας πείσει ότι μερικές φορές τα πιο απλά και εύκολα, είναι τα πιο νόστιμα.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 15΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-TRIVELAKI 6461024 – 19

MISKO Τριβελάκι

500 γρ. Τριβελάκι MISKO

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

80 γρ. πράσινες ελιές σε κομματάκια

100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά

4-5 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Τριβελάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας περίπου 100 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε τις ελιές, σοτάρουμε για 2 λεπτά και ρίχνουμε το νερό των ζυμαρικών. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά, πασπαλισμένα με φρέσκια ρίγανη.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.