facebook instagram youtube
GR | EN

Ματσάτα με Ραγού Μανιταριών

Συνταγή από: Funky Cook
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 6 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_MATSATA.png

MISKO Χρυσή Σειρά Ματσάτα

500g Ματσάτα Χρυσή Σειρά MISKO

600 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες (διάφορες ποικιλίες)

2 κρεμμύδια

1 πράσο

2 σκελίδες σκόρδο

400 γρ. ντομάτες κονκασέ

100ml λευκό κρασί

200ml ζωμό μανιταριών

50ml ελαιόλαδο

50 γρ. βούτυρο (προαιρετικά)

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Φρέσκο θυμάρι

Δενδρολίβανο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλάτι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε 5 λίτρα νερό, προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε τη Ματσάτα Χρυσή Σειρά MISKO για 12 λεπτά.

Τα στραγγίζουμε, τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε όμοια κομμάτια και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το πράσο και τα σκόρδα.

Σε βαθύ τηγάνι σωτάρουμε με το ελαιόλαδο και το βούτυρο τα τα κρεμμύδια και  το πράσο για μερικά λεπτά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και μανιτάρια συνεχίζοντας το σωτάρισμα  3-4 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το αλεύρι, τα ντοματάκια, το ζωμό, τα μυρωδικά, τη ζάχαρη, αλάτι,  πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά μας με άφθονη σάλτσα και φρέσκο θυμάρι.

Tips: Μπορούμε για ακόμη περισσότερη γεύση να χρησιμοποιήσουμε αποξηραμένα μανιτάρια που θα τα μαλακώσουμε σε νερό και θα το προσθέσουμε και αυτό στο ραγού αντί για ζωμό λαχανικών.

© MISKO 2020. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.