Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Ορεκτικά Συνταγές Light Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές από το Τhe Foodie Corner Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Σαρακοστή & Νηστεία Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Vegan Συνταγές Vegetarian Συνταγές Νηστίσιμες Συνταγές Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Αστράκι Μακαρονάδες του κόσμου Συνταγές για ΣούπεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Αστράκι
1 μεγάλο κρεμμύδι (με τη φλούδα)
1 μεγάλο κομμάτι τζίντζερ (περίπου 7-8 εκ, με τη φλούδα)
100 γρ μανιτάρια πλευρώτους (προτιμούμε μεγάλα, αν είναι ενωμένα δεν τα κόβουμε)
150 γρ μανιτάρια φρέσκα σιτάκε (λεντινούλα) (προτιμούμε τα μεγαλύτερα)
2 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
2 ξυλάκια κανέλας
1/4 κ.γ. καρφάκια γαρύφαλλο
1/2 κ.γ. κόλιανδρος σε σκόνη
1/4 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι θαλασσινό σε νιφάδες (κατά προτίμηση καπνιστό)
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. ξύδι λευκό
1 lt νερό ζεστό
500 ml ζωμός μανιταριών του εμπορίου
150 γρ ζυμαρικά Αστράκι MISKO
λίγο ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο για τα ζυμαρικά
Γαρνιτούρες (ποσότητες κατά βούληση)
φρέσκος κόλιανδρος χοντροκομμένος
πράσινο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (με το πράσινο μέρος)
φύτρες φασολιών (φρέσκιες ή από κονσέρβα/βάζο)
κόκκινη πιπερίτσα καυτερή, κομμένη σε ροδέλες
λάιμ, κομμένο σε χοντρές φέτες για να τις στύψουμε στη σούπα
Προθερμαίνουμε το γκριλ στην πιο δυνατή ρύθμιση. Κόβουμε το κρεμμύδι κάθετα στα δυο, και το τζίντζερ σε 2-3 κομμάτια. Τα βάζουμε σε μια λαμαρίνα με την κομμένη πλευρά κάτω και δίπλα τους βάζουμε και τα μανιτάρια (δεν τα κόβουμε).
Ψήνουμε στην δεύτερη σκάλα (περίπου στη μέση του φούρνου ή ελάχιστα πιο πάνω) για 11 με 15 λεπτά ή μέχρι να μαυρίσουν σε κάποια σημεία. Τα μανιτάρια θα αρχίσουν να μαλακώνουν και να βγάζουν υγρά. Αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε μια μέτρια προς μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά (χωρίς λιπαρή ουσία) και βάζουμε μέσα τον αστεροειδή γλυκάνισο, τα ξυλάκια κανέλας και τα καρφάκια γαρύφαλλο.
Ανακατεύουμε συχνά και όταν μυρίσουν ωραία προσθέτουμε τον κόλιανδρο (σε σκόνη) και το σκόρδο. Αφήνουμε λίγα δευτερόλεπτα να καβουρδιστούν και προσθέτουμε γρήγορα τη ζάχαρη, το αλάτι, τη σόγια, το ξύδι, το νερό και τον ζωμό.
Ξεφλουδίζουμε προσεκτικά το κρεμμύδι έτσι ώστε να μείνουν τα δυο κομμάτια ολόκληρα και να μην χωριστούν οι στρώσεις του. Ξεφλουδίζουμε και το τζίντζερ τρίβοντάς το με την μύτη ενός μικρού κουταλιού (του καφέ πχ).
Προσθέτουμε κρεμμύδι, τζίντζερ και μανιτάρια (ολόκληρα) στην κατσαρόλα. Όταν πάρουν βράση χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά με μια ώρα. Αν δούμε ότι εξατμίζεται αρκετό υγρό σκεπάζουμε την κατσαρόλα (λογικά μετά την μισή ώρα περίπου).
Λίγο πριν γίνει ο ζωμός μας, βράζουμε το Αστράκι MISKO σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να γίνει al dente. Σουρώνουμε και ραντίζουμε με μια δυο κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο για να μην κολλήσει. Αφήνουμε στην άκρη.
Σουρώνουμε τον ζωμό και με μια λαβίδα ξεχωρίζουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Το κρεμμύδι το κρατάμε για να το φάμε άλλη φορά (είναι νόστιμο!) και τα μανιτάρια τα κόβουμε σε κομματάκια (μαζί με τα κοτσάνια).
Για να συνθέσουμε το μπολ μας βάζουμε σε αυτό λίγα ζυμαρικά και λίγα κομμάτια μανιτάρι, και περιχύνουμε με ζωμό. Γαρνίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο, κρεμμυδάκι, φύτρες φασολιών και πιπερίτσα. Στύβουμε από πάνω λίγο χυμό λάιμ και απολαμβάνουμε!
Σημειώσεις
Αν θέλετε μπορείτε να σουρώσετε τον ζωμό και να βράσετε απευθείας σε αυτόν το Αστράκι. Όμως η σούπα θα είναι λίγο πιο πηχτή και θολή.
Τον αστεροειδή γλυκάνισο μπορείτε να τον αφήσετε για όλη τη διάρκεια βρασίματος ή να τον βγάλετε μετά από 5-10 λεπτά, ανάλογα πόσο σας αρέσει η γεύση του.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.