facebook instagram youtube

Μανιταρόσουπα με Αστράκι, εμπνευσμένη από την ασιατική σούπα Pho

Συνταγή από: The Foodie Corner
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 80΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Αστράκι

1 μεγάλο κρεμμύδι (με τη φλούδα)

1 μεγάλο κομμάτι τζίντζερ (περίπου 7-8 εκ, με τη φλούδα)

100 γρ μανιτάρια πλευρώτους (προτιμούμε μεγάλα, αν είναι ενωμένα δεν τα κόβουμε)

150 γρ μανιτάρια φρέσκα σιτάκε (λεντινούλα) (προτιμούμε τα μεγαλύτερα)

2 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο

2 ξυλάκια κανέλας

1/4 κ.γ. καρφάκια γαρύφαλλο

1/2 κ.γ. κόλιανδρος σε σκόνη

1/4 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

1/2 κ.γ. ζάχαρη

1/2 κ.γ. αλάτι θαλασσινό σε νιφάδες (κατά προτίμηση καπνιστό)

2 κ.σ. σάλτσα σόγιας

1 κ.σ. ξύδι λευκό

1 lt νερό ζεστό

500 ml ζωμός μανιταριών του εμπορίου

150 γρ ζυμαρικά Αστράκι MISKO

λίγο ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο για τα ζυμαρικά

Γαρνιτούρες (ποσότητες κατά βούληση)

φρέσκος κόλιανδρος χοντροκομμένος

πράσινο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (με το πράσινο μέρος)

φύτρες φασολιών (φρέσκιες ή από κονσέρβα/βάζο)

κόκκινη πιπερίτσα καυτερή, κομμένη σε ροδέλες

λάιμ, κομμένο σε χοντρές φέτες για να τις στύψουμε στη σούπα

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το γκριλ στην πιο δυνατή ρύθμιση. Κόβουμε το κρεμμύδι κάθετα στα δυο, και το τζίντζερ σε 2-3 κομμάτια. Τα βάζουμε σε μια λαμαρίνα με την κομμένη πλευρά κάτω και δίπλα τους βάζουμε και τα μανιτάρια (δεν τα κόβουμε).

Ψήνουμε στην δεύτερη σκάλα (περίπου στη μέση του φούρνου ή ελάχιστα πιο πάνω) για 11 με 15 λεπτά ή μέχρι να μαυρίσουν σε κάποια σημεία. Τα μανιτάρια θα αρχίσουν να μαλακώνουν και να βγάζουν υγρά. Αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε μια μέτρια προς μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά (χωρίς λιπαρή ουσία) και βάζουμε μέσα τον αστεροειδή γλυκάνισο, τα ξυλάκια κανέλας και τα καρφάκια γαρύφαλλο.

Ανακατεύουμε συχνά και όταν μυρίσουν ωραία προσθέτουμε τον κόλιανδρο (σε σκόνη) και το σκόρδο. Αφήνουμε λίγα δευτερόλεπτα να καβουρδιστούν και προσθέτουμε γρήγορα τη ζάχαρη, το αλάτι, τη σόγια, το ξύδι, το νερό και τον ζωμό.

Ξεφλουδίζουμε προσεκτικά το κρεμμύδι έτσι ώστε να μείνουν τα δυο κομμάτια ολόκληρα και να μην χωριστούν οι στρώσεις του. Ξεφλουδίζουμε και το τζίντζερ τρίβοντάς το με την μύτη ενός μικρού κουταλιού (του καφέ πχ).

Προσθέτουμε κρεμμύδι, τζίντζερ και μανιτάρια (ολόκληρα) στην κατσαρόλα. Όταν πάρουν βράση χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά με μια ώρα. Αν δούμε ότι εξατμίζεται αρκετό υγρό σκεπάζουμε την κατσαρόλα (λογικά μετά την μισή ώρα περίπου).

Λίγο πριν γίνει ο ζωμός μας, βράζουμε το Αστράκι MISKO σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να γίνει al dente. Σουρώνουμε και ραντίζουμε με μια δυο κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο για να μην κολλήσει. Αφήνουμε στην άκρη.

Σουρώνουμε τον ζωμό και με μια λαβίδα ξεχωρίζουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Το κρεμμύδι το κρατάμε για να το φάμε άλλη φορά (είναι νόστιμο!) και τα μανιτάρια τα κόβουμε σε κομματάκια (μαζί με τα κοτσάνια).

Για να συνθέσουμε το μπολ μας βάζουμε σε αυτό λίγα ζυμαρικά και λίγα κομμάτια μανιτάρι, και περιχύνουμε με ζωμό. Γαρνίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο, κρεμμυδάκι, φύτρες φασολιών και πιπερίτσα. Στύβουμε από πάνω λίγο χυμό λάιμ και απολαμβάνουμε!

Σημειώσεις

Αν θέλετε μπορείτε να σουρώσετε τον ζωμό και να βράσετε απευθείας σε αυτόν το Αστράκι. Όμως η σούπα θα είναι λίγο πιο πηχτή και θολή.

Τον αστεροειδή γλυκάνισο μπορείτε να τον αφήσετε για όλη τη διάρκεια βρασίματος ή να τον βγάλετε μετά από 5-10 λεπτά, ανάλογα πόσο σας αρέσει η γεύση του.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.