Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Ορεκτικά Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Συνταγές για Φοιτητές Συνταγές Light Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με Ζυμαρικά Τρικολόρε Συνταγές της Paxxi Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Καθημερινές Συνταγές Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Ραντεβού Συνταγές για Pasta Party Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Πέννε ΡιγκατέΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Πέννε Ριγκάτε Τρικολόρε
500 γρ. Τρικολόρε Πέννε Ριγκάτε MISKO
35 γρ. αλάτι
300 γρ. αρακά
20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 πιπεριά Φλωρίνης σε καρέ
100 γρ. καλαμπόκι
8-10 ελιές χωρίς κουκούτσι
4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας + 1 κουταλάκι γλυκού ελαιόλαδο
1 ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
200 γρ. φέτα σε κυβάκια
Για τη σως
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
3-4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
½ κουταλάκι γλυκού σκόρδο σκόνη
½ λεμονιού το χυμό
½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 5 λίτρα νερό, όταν βράσει βάζουμε 35 γρ αλάτι και ρίχνουμε τα Τρικολόρε Πέννε Ριγκάτε MISKO. Ανακατεύουμε , μειώνουμε την ένταση σε μέτρια και τα αφήνουμε να βράσουν για 10-12 λεπτά.
Τα στραγγίζουμε, ραντίζουμε με 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο, ανακατεύουμε να πάει παντού και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τον αρακά, γεμίζουμε με νερό να τον σκεπάζει 1 εκ. μαζί με 1 κ. γ. ελαιόλαδο, ½ κ. γ. αλάτι και τον αφήνουμε να σιγοβράζει σε μέτρια ένταση μέχρι να μαλακώσει (20 λεπτά περίπου).
Τον στραγγίζουμε και τον αφήνουμε κι αυτόν να κρυώσει.
Για τη σως, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με 3-4 κ. σ. ελαιόλαδο, ½ κ. γ. σκόρδο, το χυμό ½ λεμονιού, ½ κ. γ. αλάτι και 1 πρέζα πιπέρι.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα βρασμένα Τρικολόρε Πέννε Ριγκάτε MISKO, την πιπεριά Φλωρίνης, τις ελιές, το καλαμπόκι, τα ντοματίνια, το μαϊντανό, τον αρακά, 1 κ. γ. αλάτι και τη σως γιαουρτιού.
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά, τελευταία προσθέτουμε τη φέτα σε κυβάκια και η σαλάτα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.