facebook instagram youtube

Μακαρονοσαλάτα ουράνιο τόξο

Συνταγή από: Paxxi
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 35΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 8 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Πέννε Ριγκάτε Τρικολόρε

500 γρ. Τρικολόρε Πέννε Ριγκάτε MISKO

35 γρ. αλάτι

300 γρ. αρακά

20 ντοματίνια κομμένα στη μέση

1 πιπεριά Φλωρίνης σε καρέ

100 γρ. καλαμπόκι

8-10 ελιές χωρίς κουκούτσι

4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κουταλιά σούπας + 1 κουταλάκι γλυκού ελαιόλαδο

1 ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι

200 γρ. φέτα σε κυβάκια

Για τη σως

200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

3-4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

½ κουταλάκι γλυκού σκόρδο σκόνη

½ λεμονιού το χυμό

½ κουταλάκι γλυκού αλάτι

1 πρέζα πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 5 λίτρα νερό, όταν βράσει βάζουμε 35 γρ αλάτι και ρίχνουμε τα Τρικολόρε Πέννε Ριγκάτε MISKO. Ανακατεύουμε , μειώνουμε την ένταση σε μέτρια και τα αφήνουμε να βράσουν για 10-12 λεπτά. 

Τα στραγγίζουμε, ραντίζουμε με 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο, ανακατεύουμε να πάει παντού και τα αφήνουμε να κρυώσουν. 

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τον αρακά, γεμίζουμε με νερό να τον σκεπάζει 1 εκ. μαζί με 1 κ. γ. ελαιόλαδο, ½ κ. γ. αλάτι και τον αφήνουμε να σιγοβράζει σε μέτρια ένταση μέχρι να μαλακώσει (20 λεπτά περίπου). 

Τον στραγγίζουμε και τον αφήνουμε κι αυτόν να κρυώσει. 

Για τη σως, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με 3-4 κ. σ. ελαιόλαδο, ½ κ. γ. σκόρδο, το χυμό ½ λεμονιού, ½ κ. γ. αλάτι και 1 πρέζα πιπέρι. 

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα βρασμένα Τρικολόρε Πέννε Ριγκάτε MISKO, την πιπεριά Φλωρίνης, τις ελιές, το καλαμπόκι, τα ντοματίνια, το μαϊντανό, τον αρακά, 1 κ. γ. αλάτι και τη σως γιαουρτιού. 

Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά, τελευταία προσθέτουμε τη φέτα σε κυβάκια και η σαλάτα είναι έτοιμη για σερβίρισμα. 

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.