Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Φοιτητές Συνταγές Light Οικονομικές Συνταγές Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Pasta Party Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Φιογκάκι Μακαρονοσαλάτα: Εύκολες & Γρήγορες ΣυνταγέςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Φιογκάκια
500 γρ. Φιογκάκια MISKO
200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
100 γρ. ρόκα
125 γρ. μοτσαρέλα mini
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για το πέστο
1/2 κούπα κολοκυθόσπορο
1/3 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα φρέσκο βασιλικό
1/2 κούπα μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο
Χυμό από 2 λεμόνια
1/4 κούπα παρμεζάνα, τριμμένη
1 σκελίδα σκόρδο
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Φιογκάκια MISKO. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία. Λίγο πριν τα σουρώσουμε κρατάμε στην άκρη 1/2 κούπα από το νερό που βράζουν.
Σε ένα μικρό τηγάνι καβουρδίζουμε ελαφρώς τον κολοκυθόσπορο, για 4-5 λεπτά, μέχρι να βγάλει τα αρώματα του. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα blender προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον βασιλικό, τον μαϊντανό, το σκόρδο, και το χυμό λεμονιού. Χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά.
Έπειτα προσθέτουμε και τον κολοκυθόσπορο και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί.
Στο τέλος, προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα. Αν η πέστο μας είναι αρκετά πηχτή τότε προσθέτουμε λίγο από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά μας.
Αδειάζουμε την πέστο σε ένα μεγάλο μπολ και βάζουμε μέσα τα ζυμαρικά. Τα ανακατεύουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό από το αυτό που έβρασαν.
Προσθέτουμε στο μπολ τη ρόκα, τα ντοματίνια, και την μοτσαρέλα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση, ανακατεύουμε πολύ καλά, και σερβίρουμε.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.