facebook instagram youtube

Μακαρονοσαλατα με πέστο

preperation Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 14΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Φιογκάκια

500 γρ. Φιογκάκια MISKO

200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

100 γρ. ρόκα

125 γρ. μοτσαρέλα mini

αλάτι

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για το πέστο

1/2 κούπα κολοκυθόσπορο

1/3 κούπα ελαιόλαδο

1/2 κούπα φρέσκο βασιλικό

1/2 κούπα μαϊντανό

1 σκελίδα σκόρδο

Χυμό από 2 λεμόνια

1/4 κούπα παρμεζάνα, τριμμένη

1 σκελίδα σκόρδο

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Φιογκάκια MISKO. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία. Λίγο πριν τα σουρώσουμε κρατάμε στην άκρη 1/2 κούπα από το νερό που βράζουν.

Σε ένα μικρό τηγάνι καβουρδίζουμε ελαφρώς τον κολοκυθόσπορο, για 4-5 λεπτά, μέχρι να βγάλει τα αρώματα του. Αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα blender προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον βασιλικό, τον μαϊντανό, το σκόρδο, και το χυμό λεμονιού. Χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά.

Έπειτα προσθέτουμε και τον κολοκυθόσπορο και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί.

Στο τέλος, προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα. Αν η πέστο μας είναι αρκετά πηχτή τότε προσθέτουμε λίγο από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά μας.

Αδειάζουμε την πέστο σε ένα μεγάλο μπολ και βάζουμε μέσα τα ζυμαρικά. Τα ανακατεύουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό από το αυτό που έβρασαν.

Προσθέτουμε στο μπολ τη ρόκα, τα ντοματίνια, και την μοτσαρέλα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση, ανακατεύουμε πολύ καλά, και σερβίρουμε.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.