Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Ορεκτικά Συνταγές Light Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με Ζυμαρικά Ολικής Άλεσης Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Pasta Party Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Τριβελάκι Μακαρονάδες του κόσμου Λευκές μακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Ολικής Άλεσης Τριβελάκι
500 γρ. Τριβελάκι Ολικής Άλεσης MISKO
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
200 γρ. αρακά φρέσκο ή κατ/νο
150 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά
150 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
½ κ.σ. μουστάρδα
½ κ.σ. πάπρικα γλυκιά
¼ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Τριβελάκι Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας 150 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον αρακά, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και αφήνουμε τον αρακά να βράσει για 10 λεπτά.
Όταν τα υγρά στην κατσαρόλα έχουν λιγοστέψει αρκετά, χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα, την πάπρικα και τη μισή ποσότητα άνηθο. Ανακατεύουμε απαλά να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με τον υπόλοιπο άνηθο.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.