Κατηγορίες Συνταγής:
Καθημερινες Συνταγές | Τι να μαγειρέψω σήμερα Συνταγές για Σαρακοστή Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Νηστίσιμες Συνταγές Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Φοιτητές Οικονομικές Συνταγές Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές για Ραντεβού Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Vegetarian Συνταγές Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Τρυπητά Ζυμαρικά & Μακαρόνια Μακαρονάδες με Λευκή Σάλτσα
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Μακαρόνια Τρυπητά No5
500 γρ. Τρυπητά MISKO
100 ml ελαιόλαδο
250 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε λεπτές φέτες
1/3 κούπα ταχίνι
3 σκελίδες σκόρδο
3 κ.σ. soya sauce
Χυμό από 1 λεμόνι
2/3 κούπα νερό ζυμαρικών
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Μπούκοβο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι, ρίχνουμε τα Τρυπητά no5 MISKO και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε στην άκρη 1 κούπα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και απομακρύνουμε από το φωτιά. Αν το τηγάνι δεν τα χωράει, τα σοτάρουμε σε δόσεις, δε θέλουμε να είναι το ένα πάνω στο άλλο.
Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε το ταχίνι, το σκόρδο, τη soya sauce, το χυμό από το λεμόνι και 2/3 από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά τα σουρώνουμε, τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε από πάνω τη σάλτσα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, τριμμένη παρμεζάνα, μπούκοβο και σουσάμι.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.