facebook instagram youtube

Μακαρόνια με ταχίνι

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 15΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Ριγκατόνι

500 γρ. Τρυπητά MISKO

100 ml ελαιόλαδο

250 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε λεπτές φέτες

1/3 κούπα ταχίνι

3 σκελίδες σκόρδο

3 κ.σ. soya sauce

Χυμό από 1 λεμόνι

2/3 κούπα νερό ζυμαρικών

1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Μπούκοβο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι, ρίχνουμε τα Τρυπητά no5 MISKO και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε στην άκρη 1 κούπα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.  

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και απομακρύνουμε από το φωτιά. Αν το τηγάνι δεν τα χωράει, τα σοτάρουμε σε δόσεις, δε θέλουμε να είναι το ένα πάνω στο άλλο.   

Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε το ταχίνι, το σκόρδο, τη soya sauce, το χυμό από το λεμόνι και 2/3 από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.  

Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά τα σουρώνουμε, τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε από πάνω τη σάλτσα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.  

Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, τριμμένη παρμεζάνα, μπούκοβο και σουσάμι.   

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.