facebook instagram youtube
GR | EN

Μακαρόνια με σπαράγγια

IMG_5576_sleed
IMG_5554_SLEED
IMG_5576_sleed
IMG_5554_SLEED

Όταν βρείτε σπαράγγια στην εποχή τους, συνδυάστε τα με μακαρόνια, λεμόνι και βασιλικό σε αυτή την εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή των 30 λεπτών.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-SPAGHETT-No6- 1021314

MISKO Σπαγγέτι No6

500 γρ. Σπαγγέτι Νο6 MISKO

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 μάτσο σπαράγγια, μόνο τις άκρες (από τη μέση και πάνω) καθαρισμένες, σε λεπτές φέτες

3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

½ κ.γ. μπούκοβο γλυκό ή καυτερό

150 ml νερό ή ζωμό λαχανικών

χυμό & ξύσμα από 1 λεμόνι

½ ματσάκι φρέσκο βασιλικό & έξτρα για το σερβίρισμα

80-100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε τα σπαράγγια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο, σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και περιχύνουμε με το νερό (ή το ζωμό). Αφήνουμε να μαγειρευτούν τα λαχανικά για 7-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο6 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Μεταφέρουμε τα βρασμένα ζυμαρικά κατευθείαν από την κατσαρόλα που έβρασαν στην κατσαρόλα με τα σπαράγγια, μαζί με το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τον ψιλοκομμένο βασιλικό και 2 κ.σ. ωμό ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και με γρήγορες κινήσεις και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά πασπαλίζοντάς τα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρέσκο βασιλικό.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.