Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Συνταγές Light Οικονομικές Συνταγές Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Ραντεβού Συνταγές για Σαρακοστή & Νηστεία Vegan Συνταγές Vegetarian Συνταγές Νηστίσιμες Συνταγές Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Σπαγγέτι Μακαρονάδες του κόσμου Λευκές μακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Σπαγγέτι No6
500 γρ. Σπαγγέτι Νο6 MISKO
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μάτσο σπαράγγια, μόνο τις άκρες (από τη μέση και πάνω) καθαρισμένες, σε λεπτές φέτες
3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
½ κ.γ. μπούκοβο γλυκό ή καυτερό
150 ml νερό ή ζωμό λαχανικών
χυμό & ξύσμα από 1 λεμόνι
½ ματσάκι φρέσκο βασιλικό & έξτρα για το σερβίρισμα
80-100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε τα σπαράγγια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο, σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και περιχύνουμε με το νερό (ή το ζωμό). Αφήνουμε να μαγειρευτούν τα λαχανικά για 7-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο6 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Μεταφέρουμε τα βρασμένα ζυμαρικά κατευθείαν από την κατσαρόλα που έβρασαν στην κατσαρόλα με τα σπαράγγια, μαζί με το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τον ψιλοκομμένο βασιλικό και 2 κ.σ. ωμό ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και με γρήγορες κινήσεις και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά πασπαλίζοντάς τα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρέσκο βασιλικό.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.