Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Φοιτητές Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές για Ραντεβού Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Πενάκι της MISKO Μακαρονάδες του κόσμουΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Πενάκι
500 γρ. Πενάκι MISKO
3 μέτρια παντζάρια καθαρισμένα & σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. ξερό θυμάρι
40 γρ. ταχίνι
200 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
χυμό από ½ λεμόνι
80 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βάζουμε σε μπολ τα παντζάρια και το σκόρδο, ραντίζουμε με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και θυμάρι και ανακατεύουμε απαλά. Τα απλώνουμε σε ταψί φούρνου περασμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στις αντιστάσεις, για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο, μεταφέρουμε προσεκτικά τη μισή ποσότητα παντζαριών σε ξύλο κοπής και τα ψιλοκόβουμε. Βάζουμε τα υπόλοιπα παντζάρια και το ψημένο σκόρδο σε επεξεργαστή τροφίμων μαζί με το ταχίνι, 100 γρ. ανθότυρο, τον χυμό λεμονιού και περίπου 40 ml ελαιόλαδο και πολτοποιούμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια άλλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Πενάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά κρατώντας περίπου 80 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν, τα τινάζουμε καλά και τα αφήνουμε για λίγο στο σουρωτήρι. Ρίχνουμε τον πολτό παντζαριού στην κατσαρόλα μαζί με τα ψιλοκομμένα παντζάρια και ζεσταίνουμε στο μάτι για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά μαζί με το νερό που κρατήσαμε (αν η σάλτσα είναι πηχτή), ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά, πασπαλίζοντάς τα με επιπλέον θρυμματισμένο ανθότυρο.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.