facebook instagram youtube
GR | EN

Μακαρόνια με παντζάρια

IMG_1267_sleed
IMG_1235_SLEED
IMG_1267_sleed
IMG_1235_SLEED

Πολτοποιήστε τα ψημένα παντζάρια σε μια λαχταριστή σάλτσα με εντυπωσιακό χρώμα, συνυδάστε την με τα αγαπημένα σας κοντά μακαρόνια και απολαύστε αυτό το πρωτότυπο πιάτο που θα σας εκπλήξει ευχάριστα.

shadow shadow
preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 50΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-PEΝAKI 894598 – 18

MISKO Πενάκι

500 γρ. Πενάκι MISKO

3 μέτρια παντζάρια καθαρισμένα & σε κύβους

2 σκελίδες σκόρδο

1 κ.γ. ξερό θυμάρι

40 γρ. ταχίνι

200 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο

χυμό από ½ λεμόνι

80 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μπολ τα παντζάρια και το σκόρδο, ραντίζουμε με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και θυμάρι και ανακατεύουμε απαλά. Τα απλώνουμε σε ταψί φούρνου περασμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στις αντιστάσεις, για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο, μεταφέρουμε προσεκτικά τη μισή ποσότητα παντζαριών σε ξύλο κοπής και τα ψιλοκόβουμε. Βάζουμε τα υπόλοιπα παντζάρια και το ψημένο σκόρδο σε επεξεργαστή τροφίμων μαζί με το ταχίνι, 100 γρ. ανθότυρο, τον χυμό λεμονιού και περίπου 40 ml ελαιόλαδο και πολτοποιούμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη.

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια άλλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Πενάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά κρατώντας περίπου 80 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν, τα τινάζουμε καλά και τα αφήνουμε για λίγο στο σουρωτήρι. Ρίχνουμε τον πολτό παντζαριού στην κατσαρόλα μαζί με τα ψιλοκομμένα παντζάρια και ζεσταίνουμε στο μάτι για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά μαζί με το νερό που κρατήσαμε (αν η σάλτσα είναι πηχτή), ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά, πασπαλίζοντάς τα με επιπλέον θρυμματισμένο ανθότυρο.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.