facebook instagram youtube
GR | EN

Μακαρόνια με λάδι τρούφας

IMG_9870_sleed
IMG_9851_SLEED
IMG_9870_sleed
IMG_9851_SLEED

Αυτά τα απολαυστικά μακαρόνια με αποξηραμένα porcini και λάδι τρούφας φτιάχνονται πανεύκολα σε μόλις 30 λεπτά, γιατί μερικές φορές η πολυτέλεια βρίσκεται στην απλότητα.

shadow shadow
preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 15΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-GOLDEN_LINE-MATSATA 3391024 – 14

MISKO Χρυσή Σειρά Ματσάτα

500 γρ. Ματσάτα Χρυσή Σειρά MISKO

50 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια porcini

500 ml καυτό νερό για το μούλιασμα

1 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

100 ml λευκό κρασί

2 κ.σ. λάδι τρούφας

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε μπολ και τα περιχύνουμε με το καυτό νερό. Τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 10 λεπτά κι έπειτα τα στραγγίζουμε κρατώντας το νερό στο οποίο μούλιασαν για αργότερα. Τα ψιλοκόβουμε σε ξύλο κοπής.

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τη Ματσάτα Χρυσή Σειρά MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Στη ρηχή κατσαρόλα με το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα νερού στο οποίο μούλιασαν τα μανιτάρια και αφήνουμε να σιγοβράσει για 2-4 λεπτά.

Όταν βράσουν τα ζυμαρικά, τα μεταφέρουμε κατευθείαν από την κατσαρόλα τους στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια, προσθέτουμε το λάδι τρούφας, τη μισή ποσότητα παρμεζάνας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά. Αν χρειάζεται συμπληρώνουμε με νερό μανιταριών που κρατήσαμε και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά, πασπαλίζοντάς τα είτε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή/και με την υπόλοιπη παρμεζάνα.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.