Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με Χρυσή Σειρά Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Επίσημο Δείπνο Συνταγές για Ραντεβού Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Vegetarian Συνταγές Συνταγές με ζυμαρικά Ματσάτα Μακαρονάδες του κόσμου Συνταγές για Ιταλικές Μακαρονάδες Μακαρονάδες με Λευκή ΣάλτσαΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Χρυσή Σειρά Ματσάτα
500 γρ. Ματσάτα Χρυσή Σειρά MISKO
50 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια porcini
500 ml καυτό νερό για το μούλιασμα
1 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
100 ml λευκό κρασί
2 κ.σ. λάδι τρούφας
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε μπολ και τα περιχύνουμε με το καυτό νερό. Τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 10 λεπτά κι έπειτα τα στραγγίζουμε κρατώντας το νερό στο οποίο μούλιασαν για αργότερα. Τα ψιλοκόβουμε σε ξύλο κοπής.
Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τη Ματσάτα Χρυσή Σειρά MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Στη ρηχή κατσαρόλα με το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα νερού στο οποίο μούλιασαν τα μανιτάρια και αφήνουμε να σιγοβράσει για 2-4 λεπτά.
Όταν βράσουν τα ζυμαρικά, τα μεταφέρουμε κατευθείαν από την κατσαρόλα τους στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια, προσθέτουμε το λάδι τρούφας, τη μισή ποσότητα παρμεζάνας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά. Αν χρειάζεται συμπληρώνουμε με νερό μανιταριών που κρατήσαμε και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά, πασπαλίζοντάς τα είτε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή/και με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.