facebook instagram youtube

Μακαρόνια με γλυκόξινη σάλτσα

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 15΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Extrafino No12

500 γρ. Extrafino MISKO

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κίτρινη πιπεριά σε μεγάλα κομμάτια

1 κόκκινη πιπεριά σε μεγάλα κομμάτια

150 γρ. baby καλαμπόκι

200 ml χυμός ντομάτας

60 γρ. μαύρη ζάχαρη

70 ml σόγια

1 κ.γ. σκόνη τζίντζερ

Χυμός από 1 πορτοκάλι

2 κ.σ. κορν φλάουρ

3 κ.σ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε όλα τα λαχανικά. Σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά. Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ελαφρά. Αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί για 10 λεπτά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τη σόγια και το τζίντζερ. Στον χυμό πορτοκαλιού προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί. Ρίχνουμε τον χυμό στη σάλτσα και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει. Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι.

Παράλληλα βράζουμε σε μία κατσαρόλα 5 λίτρα νερό και προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι. Ρίχνουμε το Extrafino Misko,  ανακατεύουμε με μια πηρούνα και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά και σερβίρουμε αμέσως με φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.