facebook instagram youtube

Μακαρόνια με Γιαούρτι

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Λιγκουίνι-Λαζάνια

500 γρ. Λαζάνια MISKO

2 κρεμμύδια σε φέτες

1 κίτρινη πιπεριά σε λωρίδες

7-8 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

½ κ.γ. ξερή ρίγανη

400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

120 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά

3-4 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε τηγάνι, ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και την πιπεριά. Τα σοτάρουμε για 10 λεπτά να μαλακώσουν και να σιγομαγειρευτούν, ανακατεύοντας συχνά. Προς το τέλος προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και το σκόρδο και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ρίγανη και όταν καραμελώσουν ελαφρώς, τα αποσύρουμε από τη φωτιά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Λαζάνια MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας περίπου 120ml από το νερό τους. Τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά.

Ρίχνουμε το γιαούρτι, το νερό, αλάτι και πιπέρι στην κατσαρόλα που έβρασαν τα ζυμαρικά (εκτός φωτιάς) και ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε τα Λαζάνια και τα σοταρισμένα λαχανικά και ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά, πασπαλίζοντάς τα με λίγα φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.