Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές Light Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Καθημερινες Συνταγές | Τι να μαγειρέψω σήμερα Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Ραντεβού Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Λιγκουίνι/Λαζάνια Μακαρονάδες του κόσμου Λευκές μακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Λιγκουίνι-Λαζάνια
500 γρ. Λαζάνια MISKO
2 κρεμμύδια σε φέτες
1 κίτρινη πιπεριά σε λωρίδες
7-8 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
½ κ.γ. ξερή ρίγανη
400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
120 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά
3-4 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε τηγάνι, ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και την πιπεριά. Τα σοτάρουμε για 10 λεπτά να μαλακώσουν και να σιγομαγειρευτούν, ανακατεύοντας συχνά. Προς το τέλος προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και το σκόρδο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ρίγανη και όταν καραμελώσουν ελαφρώς, τα αποσύρουμε από τη φωτιά.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Λαζάνια MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας περίπου 120ml από το νερό τους. Τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά.
Ρίχνουμε το γιαούρτι, το νερό, αλάτι και πιπέρι στην κατσαρόλα που έβρασαν τα ζυμαρικά (εκτός φωτιάς) και ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε τα Λαζάνια και τα σοταρισμένα λαχανικά και ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά, πασπαλίζοντάς τα με λίγα φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.