facebook instagram youtube
GR | EN

Μακαρονάδα με pesto πιπεριάς Φλωρίνης, φέτα και αμύγδαλα

Συνταγή από: Madame Ginger
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ PESTO ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΜΥΓΔΑΛΑ_MISKO_2
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ PESTO ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΜΥΓΔΑΛΑ_MISKO_1
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ PESTO ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΜΥΓΔΑΛΑ_MISKO_2
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ PESTO ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΜΥΓΔΑΛΑ_MISKO_1

Μια μπουκιά από αυτή την εύκολη και λαχταριστή μακαρονάδα με πέστο πιπεριάς Φλωρίνης, φέτα και αμύγδαλα, θα σας κάνει να θέλετε να τη φτιάχνετε ξανά και ξανά.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 11΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_LAZANIA

MISKO Λαζάνια

500 γρ. Λαζάνια MISKO

5 ψητές πιπεριές Φλωρίνης

2 σκελίδες σκόρδο

χυμό από ½ λεμόνι

70 γρ. αμύγδαλα λευκά κοπανισμένα

200 γρ. φέτα θρυμματισμένη

¼ ματσάκι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

120 ml ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε το pesto. Βάζουμε σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) ή μπλέντερ τις πιπεριές, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, τη μισή ποσότητα αμυγδάλων, την μισή ποσότητα φέτας, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελάχιστο αλάτι και πολτοποιούμε. Προσθέτουμε και το ελαιόλαδο σταδιακά και συνεχίζουμε την πολτοποίηση.

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Λαζάνια MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με την pesto. Ανακατεύουμε απαλά να μοιραστεί ομοιόμορφα η σάλτσα.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά πασπαλίζοντάς τα με την υπόλοιπη φέτα, τα υπόλοιπα αμύγδαλα και ψιλοκομμένο βασιλικό.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.