
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Λαζάνια
500 γρ. Λαζάνια MISKO
5 ψητές πιπεριές Φλωρίνης
2 σκελίδες σκόρδο
χυμό από ½ λεμόνι
70 γρ. αμύγδαλα λευκά κοπανισμένα
200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
¼ ματσάκι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
120 ml ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ετοιμάζουμε το pesto. Βάζουμε σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) ή μπλέντερ τις πιπεριές, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, τη μισή ποσότητα αμυγδάλων, την μισή ποσότητα φέτας, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελάχιστο αλάτι και πολτοποιούμε. Προσθέτουμε και το ελαιόλαδο σταδιακά και συνεχίζουμε την πολτοποίηση.
Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Λαζάνια MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με την pesto. Ανακατεύουμε απαλά να μοιραστεί ομοιόμορφα η σάλτσα.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά πασπαλίζοντάς τα με την υπόλοιπη φέτα, τα υπόλοιπα αμύγδαλα και ψιλοκομμένο βασιλικό.