Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Γρήγορες Συνταγές Συνταγές για Φοιτητές Συνταγές Light Οικονομικές Συνταγές Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές για Μεσημεριανό Ταπεράκι στο γραφείο Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές για Σαρακοστή & Νηστεία Vegan Συνταγές Vegetarian Συνταγές Νηστίσιμες Συνταγές Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Σπαγγετίνη Μακαρονάδες του κόσμου Λευκές μακαρονάδες
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Σπαγγετίνη No10
500 γρ. Σπαγγετίνη Νο10 MISKO
100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά
1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
100 γρ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κ.σ. κάπαρη
¼ κ.γ. ξερή ρίγανη
λίγα φύλλα φρέσκια ρίγανη
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τη Σπαγγετίνη Νο10 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας περίπου 100 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν και ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και κρατάμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά. Το αλατίζουμε ελαφρώς.
Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, την κάπαρη και τη ρίγανη και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ προσθέτουμε το νερό των ζυμαρικών που κρατήσαμε. Αφήνουμε να χυλώσει για 2 λεπτά.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από την φωτιά.
Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με λίγη φρέσκια ρίγανη.