facebook instagram youtube
GR | EN

Μακαρονάδα με λιαστή ντομάτα και κάπαρη

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 15΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-SPAGHETTINI-No10 1021314 – 1

MISKO Σπαγγετίνη No10

500 γρ. Σπαγγετίνη Νο10 MISKO

100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά

1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες

100 γρ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

2 κ.σ. κάπαρη

¼ κ.γ. ξερή ρίγανη

λίγα φύλλα φρέσκια ρίγανη

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τη Σπαγγετίνη Νο10 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας περίπου 100 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν και ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και κρατάμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά. Το αλατίζουμε ελαφρώς.

Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, την κάπαρη και τη ρίγανη και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ προσθέτουμε το νερό των ζυμαρικών που κρατήσαμε. Αφήνουμε να χυλώσει για 2 λεπτά.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από την φωτιά.

Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με λίγη φρέσκια ρίγανη.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.