facebook instagram youtube
GR | EN

Μακαρονάδα με λιαστή ντομάτα και κάπαρη

Ένα εύκολο και ελαφρύ πιάτο που προσθέτει πλούσια μυρωδιά και γεύση στα νηστίσιμα μακαρόνια. Η υπέροχη νοστιμιά της λιαστής ντομάτας έρχεται και «αγκαλιάζει» την χαρακτηριστική ρίγανη και κάπαρη, σε ένα νόστιμο γεύμα που μπορεί να βρίσκεται στο πιάτο σας σε μόλις 25 λεπτά. Ένα πιάτο που είναι σίγουρο πως θα αγαπηθεί και θα ενταχθεί στην καθημερινότητα κάθε ατόμου ανεξαρτήτως χρονικής περιόδου.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 15΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Σπαγγετίνη No10

500 γρ. Σπαγγετίνη Νο10 MISKO

100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά

1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες

100 γρ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

2 κ.σ. κάπαρη

¼ κ.γ. ξερή ρίγανη

λίγα φύλλα φρέσκια ρίγανη

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τη Σπαγγετίνη Νο10 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας περίπου 100 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν και ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και κρατάμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά. Το αλατίζουμε ελαφρώς.

Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, την κάπαρη και τη ρίγανη και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ προσθέτουμε το νερό των ζυμαρικών που κρατήσαμε. Αφήνουμε να χυλώσει για 2 λεπτά.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από την φωτιά.

Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με λίγη φρέσκια ρίγανη.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2022. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.