Κατηγορίες Συνταγής:
Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Καλοκαιρινές & Ανοιξιάτικες Συνταγές Εύκολες & Γρήγορες Συνταγές Νηστίσιμες Συνταγές Συνταγές Light Οικονομικές Συνταγές Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές για Σαρακοστή Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Vegan Συνταγές Vegetarian Συνταγές Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Κοχύλια Ζυμαρικά Μακαρονάδες του κόσμου Μακαρονάδες με Λευκή Σάλτσα
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Κοχύλια
500 γρ. Κοχύλι MISKO
100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά
6 καρδιές αγκινάρας σε μικρά κομμάτια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
100 ml λευκό κρασί
20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 κ.σ. κάπαρη
¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
¼ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Κοχύλι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας 100 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν και ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και κρατάμε στην άκρη.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις αγκινάρες για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντάς τες με αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ και ρίχνουμε τα ντοματίνια.
Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε την κάπαρη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ρίχνουμε στο τηγάνι τα ζυμαρικά μαζί με τον ζωμό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε απαλά.
Προσθέτουμε το μαϊντανό και τον άνηθο, ανακατεύουμε λίγο ακόμα και σερβίρουμε αμέσως.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.