facebook instagram youtube

Μακαρονάδα με αγκινάρες και αρωματικά

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Κοχύλια

500 γρ. Κοχύλι MISKO

100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά

6 καρδιές αγκινάρας σε μικρά κομμάτια

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

100 ml λευκό κρασί

20 ντοματίνια κομμένα στη μέση

1 κ.σ. κάπαρη

¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

¼ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Κοχύλι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας 100 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν και ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και κρατάμε στην άκρη.

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις αγκινάρες για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντάς τες με αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ και ρίχνουμε τα ντοματίνια.

Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε την κάπαρη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ρίχνουμε στο τηγάνι τα ζυμαρικά μαζί με τον ζωμό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε απαλά.

Προσθέτουμε το μαϊντανό και τον άνηθο, ανακατεύουμε λίγο ακόμα και σερβίρουμε αμέσως.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.