facebook instagram youtube
GR | EN

Λιγκουίνι ολικής με σκόρδο, ελαιόλαδο και φρέσκο δυόσμο

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ, ΔΥΟΣΜΟ_MISKO_2
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ, ΔΥΟΣΜΟ_MISKO
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ, ΔΥΟΣΜΟ_MISKO_2
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ, ΔΥΟΣΜΟ_MISKO

Το σκόρδο σοτάρεται στο ελαιόλαδο, αρωματίζεται από τον φρέσκο δυόσμο και μαζί με τα λιγκουίνι ολικής κάνουν αυτό το γρήγορο και ελαφρύ πιάτο ιδανικό για τις καθημερινές.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 15΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-WHOLE_WHEAT-LIGUINE 3111024 – 16

MISKO Ολικής Άλεσης Λιγκουίνι

500 γρ. Λιγκουίνι Ολικής Άλεσης MISKO

120 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά

6 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες

1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Λιγκουίνι Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας 120 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και κρατάμε στην άκρη.

Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 6 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το σκόρδο για 3-4 λεπτά, προσέχοντας να μην καεί. Πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι και ρίχνουμε το νερό των ζυμαρικών.

Όταν πάρει βράση, ρίχνουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από την φωτιά.

Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο και ροζ πιπέρι.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.