facebook instagram youtube
GR | EN

Λιγκουίνι ολικής άλεσης με μανιτάρια και θυμάρι

Λιγκουίνι ολικής άλεσης με μανιτάρια και θυμάρι_MISKO_2
Λιγκουίνι ολικής άλεσης με μανιτάρια και θυμάρι_MISKO_1
Λιγκουίνι ολικής άλεσης με μανιτάρια και θυμάρι_MISKO_2
Λιγκουίνι ολικής άλεσης με μανιτάρια και θυμάρι_MISKO_1

Εύκολη μακαρονάδα με λιγκουίνι ολικής άλεσης για όσους λατρεύουν τα μανιτάρια: το θυμάρι τους ταιριάζει μοναδικά και το μόνο που χρειάζεστε στο τελείωμα είναι μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

shadow shadow
preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 30΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-WHOLE_WHEAT-LIGUINE 3111024 – 16

MISKO Ολικής Άλεσης Λιγκουίνι

500 γρ. Λιγκουίνι Ολικής Άλεσης MISKO

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

500 γρ. μανιτάρια λευκά σε φέτες

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

150 ml λευκό κρασί

4-5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

100 ml από το ζωμό που έβρασαν τα ζυμαρικά

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Λιγκουίνι Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Παράλληλα σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 6-7 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά τους.

Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας περίπου 100 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια μαζί με το νερό και ανακατεύουμε απαλά.

Σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.