Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Λιγκουίνι-Λαζάνια
500 γρ. Λιγκουίνι MISKO
100 γρ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
120 γρ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
100 γρ. κουκουνάρι
80-100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Λιγκουίνι MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία. Κρατάμε λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά.
Σε ένα μικρό τηγάνι καβουρδίζουμε ελαφρώς το κουκουνάρι για να βγάλει τα αρώματα του. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα blender βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τον βασιλικό και χτυπάμε να πολτοποιηθούν τα υλικά.
Έπειτα προσθέτουμε και το κουκουνάρι και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί. Στο τέλος, προσθέτουμε την παρμεζάνα, πιπέρι και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα.
Αν η πέστο μας είναι αρκετά πηχτή τότε προσθέτουμε λίγο από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά μας.
Σερβίρουμε τη πέστο με τα Λιγκουίνι.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.