Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Συνταγές για Φοιτητές Συνταγές Light Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές της Paxxi Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Vegetarian Συνταγές Συνταγές με ΚριθαράκιΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Κριθαράκι Χονδρό
500 γρ. Κριθαράκι Χονδρό MISKO
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 φλούδες λεμονιού
5 lt ζωμό λαχανικών
40 γρ βούτυρο (4 κυβάκια)
50 γρ παρμεζάνα τριμμένη (+ έξτρα για γαρνίρισμα)
Ξύσμα 1 λεμονιού
Χυμό ½ λεμονιού (1 ΚΣ)
1 ½ κγ αλάτι
¼ κγ πιπέρι
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή ένταση 2 κύβους βούτυρο που μόλις λιώσει σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά. Ρίχνουμε το Κριθαράκι Χονδρό MISKO μαζί με τις φλούδες του λεμονιού και τα ανακατεύουμε να βουτυρωθούν και να καβουρδιστούν για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και σταδιακά το ζεστό ζωμό λαχανικών, μειώνουμε την ένταση σε μέτρια, ανακατεύοντας ενδιάμεσα. Αφήνουμε 2-3 λεπτά λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο της συσκευασίας.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας άλλα 2 κυβάκια βούτυρο, την τριμμένη παρμεζάνα, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, αναδεύοντας να δέσει και να χυλώσει το κριθαράκι.
Σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας τα πιάτα με έξτρα τριμμένη παρμεζάνα και ξύσμα λεμονιού.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.