facebook instagram youtube
GR | EN

Λεμονάτο κριθαράκι

Συνταγή από: Paxxi
Teliki-1920x1080-8403_sl
Teliki-XΠ-8408_sl
Teliki-1920x1080-8403_sl
Teliki-XΠ-8408_sl

Αρωματικό λεμονάτο κριθαράκι, ανάλαφρο σε γεύση που θα ικανοποιήσει τις αισθήσεις σου! Γίνεται σε χρόνο dt, βουτυράτο και μεστό, θα σε κερδίσει πριν καν το δοκιμάσεις με το λεμονάτο άρωμα που αναδύει. Δεν χρειάζεται προετοιμασία καθώς όλα τα υλικά, μάλλον θα υπάρχουν ήδη στην κουζίνα σου και δεν πιστεύεις πως μπορείς να αγαπήσεις ένα τόσο απλό αλλά και ιδιαίτερο φαγητό.

shadow shadow
preperation Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 15΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-KRITHARAKI-XONTRO 1024581 – 7

MISKO Κριθαράκι Χονδρό

500 γρ. Κριθαράκι Χονδρό MISKO

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 φλούδες λεμονιού

5 lt ζωμό λαχανικών

40 γρ βούτυρο (4 κυβάκια)

50 γρ παρμεζάνα τριμμένη (+ έξτρα για γαρνίρισμα)

Ξύσμα 1 λεμονιού

Χυμό ½ λεμονιού (1 ΚΣ)

1 ½ κγ αλάτι

¼ κγ πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή ένταση 2 κύβους βούτυρο που μόλις λιώσει σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά. Ρίχνουμε το Κριθαράκι Χονδρό MISKO μαζί με τις φλούδες του λεμονιού και τα ανακατεύουμε να βουτυρωθούν και να καβουρδιστούν για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και σταδιακά το ζεστό ζωμό λαχανικών, μειώνουμε την ένταση σε μέτρια, ανακατεύοντας ενδιάμεσα. Αφήνουμε 2-3 λεπτά λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο της συσκευασίας.

Συνεχίζουμε προσθέτοντας άλλα 2 κυβάκια βούτυρο, την τριμμένη παρμεζάνα, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, αναδεύοντας να δέσει  και να χυλώσει το κριθαράκι.

Σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας τα πιάτα με έξτρα τριμμένη παρμεζάνα και ξύσμα λεμονιού.

© MISKO 2022. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.