Κατηγορίες Συνταγής:
Πασχαλινές Συνταγές Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Οικονομικές Συνταγές Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με Ζυμαρικά Ολικής Άλεσης Συνταγές από τη Madame Ginger Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Κριθαράκι Μακαρονάδες του κόσμου Συνταγές για Κριθαρότο
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Ολικής Άλεσης Κριθαράκι
500 γρ. Κριθαράκι Ολικής Άλεσης MISKO
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι σπαράγγια καθαρισμένα και με τα κοτσάνια κομμένα
200 γρ. αρακά φρέσκο ή κατ/νο
χυμό από 1 λεμόνι
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
ξύσμα από 1 λεμόνι
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τα σπαράγγια, τον αρακά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το Κριθαράκι Ολικής Άλεσης MISKO και το σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Περιχύνουμε με το ⅓ περίπου του καυτού νερού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα.
Όταν το κριθαράκι απορροφήσει τα υγρά, συνεχίζουμε με άλλο ⅓ του νερού, ανακατεύοντας συνέχεια.
Ρίχνουμε την τελευταία δόση νερού και ανακατεύουμε συνέχεια. Όταν απορροφήσει τα περισσότερα υγρά το κριθαράκι αλλά όσο είναι ακόμα αρκετά ζουμερό, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το μαϊντανό, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε το κριθαρότο ζεστό με 1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό, λίγο ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.