Κατηγορίες Συνταγής:
Καθημερινες Συνταγές | Τι να μαγειρέψω σήμερα Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Φοιτητές Συνταγές Light Οικονομικές Συνταγές TikTok Συνταγές Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές από την Teti’s Flakes Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Κριθαράκι
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Κριθαράκι Μέτριο
400 γρ. Κριθαράκι Μέτριο MISKO
8 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
600 γρ. ντομάτα κονκασέ
800 ml ζωμός λαχανικών, ζεστό
80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για 5 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το Κριθαράκι Μέτριο MISKO και σοτάρουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας. Σβήνουμε με κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Έπειτα προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ και ανακατεύουμε πολύ καλά. Μόλις πάρει βράση αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά το ζωμό λαχανικών. Ο ζωμός λαχανικών θα πρέπει να είναι ζεστός για να μη σταματήσει το μαγείρεμα.
Στο τέλος προσθέτουμε τη ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε για μια τελευταία φορά και σερβίρουμε.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.