facebook instagram youtube

Κριθαρότο με ντομάτα

Συνταγή από: Teti's Flakes
preperation Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 15΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Κριθαράκι Μέτριο

400 γρ. Κριθαράκι Μέτριο MISKO

8 κ.σ. ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/2 ποτήρι λευκό κρασί

600 γρ. ντομάτα κονκασέ

800 ml ζωμός λαχανικών, ζεστό

80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη

αλάτι

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για 5 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το Κριθαράκι Μέτριο MISKO και σοτάρουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας. Σβήνουμε με κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Έπειτα προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ και ανακατεύουμε πολύ καλά. Μόλις πάρει βράση αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά το ζωμό λαχανικών. Ο ζωμός λαχανικών θα πρέπει να είναι ζεστός για να μη σταματήσει το μαγείρεμα.

Στο τέλος προσθέτουμε τη ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε για μια τελευταία φορά και σερβίρουμε.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.