facebook instagram youtube
GR | EN

Κριθαρότο με μπρόκολο, σπανάκι & μοτσαρέλα

Συνταγή από: Madame Ginger
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 30΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_KRITHARAKIXONTRO

MISKO Κριθαράκι Χονδρό

300 γρ. Κριθαράκι Χονδρό MISKO

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 μικρό μπρόκολο (τις φλορέτες)

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

100 ml λευκό κρασί

800 ml καυτό νερό ή ζωμό λαχανικών

200 γρ. φρέσκο σπανάκι χονδροκομμένο

χυμός από 1 λεμόνι

125 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα σε φετάκια

ξύσμα από 1 λεμόνι

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το μπρόκολο και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.

 

Ρίχνουμε το Κριθαράκι Χονδρό MISKO και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό, αλατοπιπερώνοντας.

 

Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Περιχύνουμε με κουτάλα λίγο από το καυτό νερό (ή το ζωμό), ανακατεύοντας συνέχεια και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά.

 

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε κι άλλο καυτό νερό με την κουτάλα. Όταν το κριθαράκι απορροφήσει και αυτό, ρίχνουμε την τελευταία δόση υγρών και ανακατεύουμε σταθερά.

Όσο είναι ακόμα ζουμερό το κριθαράκι αλλά έχει απορροφήσει μεγάλο μέρος των υγρών, προσθέτουμε το σπανάκι και το χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας απαλά. Προσθέτουμε τη φρέσκια μοτσαρέλα διάσπαρτα στο κριθαράκι, περιμένουμε 1-2 λεπτά να λιώσει και αποσύρουμε από την φωτιά.

Σερβίρουμε το κριθαρότο ζεστό, πασπαλίζοντάς το με ξύσμα λεμονιού.

© MISKO 2020. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.