Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Σαρακοστή & Νηστεία Συνταγές για Pasta Party Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Vegan Συνταγές Vegetarian Συνταγές Νηστίσιμες Συνταγές Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Κριθαράκι Μακαρονάδες του κόσμουΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Κριθαράκι Μέτριο
500 γρ. Κριθαράκι Μέτριο MISKO
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 μικρή ροδέλα φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
2 κ.σ. κάρυ σε σκόνη
½ μικρό μπρόκολο μόνο τις φλορέτες
4 μικρά κολοκυθάκια σε ροδέλες
2 καρότα σε ροδέλες
1 λίτρο καυτό νερό
¼ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
3 κ.σ. μαύρο σουσάμι
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και το κάρυ και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μπρόκολο, τα κολοκυθάκια, τα καρότα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Προσθέτουμε το Κριθαράκι Μέτριο MISKO και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Περιχύνουμε περίπου με το ⅓ του καυτού νερού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα.
Όταν το κριθαράκι απορροφήσει τα υγρά, συνεχίζουμε με άλλο ⅓ του νερού, ανακατεύοντας συνέχεια.
Ρίχνουμε την τελευταία δόση νερού και ανακατεύουμε συνέχεια. Όταν απορροφήσει τα περισσότερα υγρά το κριθαράκι αλλά όσο είναι ακόμα αρκετά ζουμερό, αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε το κριθαρότο ζεστό, πασπαλίζοντάς το με λίγα φύλλα φρέσκο κόλιανδρο και μαύρο σουσάμι.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.