facebook instagram youtube

Κριθαρότο με λαχανικά, τζίντζερ και κάρυ

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 25΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Κριθαράκι Μέτριο

500 γρ. Κριθαράκι Μέτριο MISKO

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

1 μικρή ροδέλα φρέσκο τζίντζερ τριμμένο

2 κ.σ. κάρυ σε σκόνη

½ μικρό μπρόκολο μόνο τις φλορέτες

4 μικρά κολοκυθάκια σε ροδέλες

2 καρότα σε ροδέλες

1 λίτρο καυτό νερό

¼ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο

3 κ.σ. μαύρο σουσάμι

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και το κάρυ και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μπρόκολο, τα κολοκυθάκια, τα καρότα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Προσθέτουμε το Κριθαράκι Μέτριο MISKO και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Περιχύνουμε περίπου με το ⅓ του καυτού νερού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα.

Όταν το κριθαράκι απορροφήσει τα υγρά, συνεχίζουμε με άλλο ⅓ του νερού, ανακατεύοντας συνέχεια.

Ρίχνουμε την τελευταία δόση νερού και ανακατεύουμε συνέχεια. Όταν απορροφήσει τα περισσότερα υγρά το κριθαράκι αλλά όσο είναι ακόμα αρκετά ζουμερό, αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε το κριθαρότο ζεστό, πασπαλίζοντάς το με λίγα φύλλα φρέσκο κόλιανδρο και μαύρο σουσάμι.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.