facebook instagram youtube
GR | EN

Κριθαρότο με φινόκιο και ντομάτα

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΦΙΝΟΚΙΟ ΝΤΟΜΑΤΑ_MISKO_2
ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΦΙΝΟΚΙΟ ΝΤΟΜΑΤΑ_MISKO_1
ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΦΙΝΟΚΙΟ ΝΤΟΜΑΤΑ_MISKO_2
ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΦΙΝΟΚΙΟ ΝΤΟΜΑΤΑ_MISKO_1

Αυτό το κριθαρότο συνδυάζει τη λεπτή γεύση του φινόκιο με τη γλύκα που βγάζει η μαγειρεμένη ντομάτα και σερβίρεται καυτό, σωστά μελωμένο και με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 25΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-KRITHARAKI-XONTRO 1024581 – 7

MISKO Κριθαράκι Χονδρό

500 γρ. Κριθαράκι Χονδρό MISKO

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 ρίζες φινόκιο σε λεπτές φέτες

½ κ.σ. πελτέ ντομάτας

100 ml λευκό κρασί

300 γρ. τριμμένες ντομάτες

1 κ.γ. ζάχαρη

1 λίτρο καυτό ζωμό λαχανικών ή νερό

4-5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το φινόκιο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το Κριθαράκι Χονδρό MISKO και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Συνεχίζουμε με τον πελτέ για άλλο 1 λεπτό.

Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τις ντομάτες, την ζάχαρη και λίγο ακόμα αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Όταν πάρει βράση περιχύνουμε με το ⅓ περίπου του καυτού ζωμού (ή του νερού).

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα.

Όταν το κριθαράκι απορροφήσει τα υγρά, συνεχίζουμε με άλλο ⅓ του νερού, ανακατεύοντας συνέχεια.

Ρίχνουμε την τελευταία δόση νερού και ανακατεύουμε συνέχεια. Όταν απορροφήσει τα περισσότερα υγρά το κριθαράκι αλλά όσο είναι ακόμα αρκετά ζουμερό, προσθέτουμε τα φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε το κριθαρότο ζεστό με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.