Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές Light Οικονομικές Συνταγές Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Σαρακοστή & Νηστεία Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Vegan Συνταγές Vegetarian Συνταγές Νηστίσιμες Συνταγές Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Κριθαράκι Μακαρονάδες του κόσμου Συνταγές για ΚριθαρότοΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Κριθαράκι Χονδρό
500 γρ. Κριθαράκι Χονδρό MISKO
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ρίζες φινόκιο σε λεπτές φέτες
½ κ.σ. πελτέ ντομάτας
100 ml λευκό κρασί
300 γρ. τριμμένες ντομάτες
1 κ.γ. ζάχαρη
1 λίτρο καυτό ζωμό λαχανικών ή νερό
4-5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το φινόκιο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το Κριθαράκι Χονδρό MISKO και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Συνεχίζουμε με τον πελτέ για άλλο 1 λεπτό.
Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τις ντομάτες, την ζάχαρη και λίγο ακόμα αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Όταν πάρει βράση περιχύνουμε με το ⅓ περίπου του καυτού ζωμού (ή του νερού).
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα.
Όταν το κριθαράκι απορροφήσει τα υγρά, συνεχίζουμε με άλλο ⅓ του νερού, ανακατεύοντας συνέχεια.
Ρίχνουμε την τελευταία δόση νερού και ανακατεύουμε συνέχεια. Όταν απορροφήσει τα περισσότερα υγρά το κριθαράκι αλλά όσο είναι ακόμα αρκετά ζουμερό, προσθέτουμε τα φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε το κριθαρότο ζεστό με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.