facebook instagram youtube
GR | EN

Κριθαρότο με φιδέ και μανιτάρια

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ_ΦΙΔΕ_ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ_MISKO_2
IMG_4647-sleed
ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ_ΦΙΔΕ_ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ_MISKO_2
IMG_4647-sleed

Αυτό το νηστίσιμο και ελαφρύ κριθαρότο με μανιτάρια, φτιάχνεται εύκολα σε ένα τηγάνι και συνδυάζει μοναδικά δύο διαφορετικές υφές ζυμαρικών: το κριθαράκι και τον φιδέ.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 30΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-KRITHARAKI-METRIO 1024581 – 6

MISKO Κριθαράκι Μέτριο

MISKO-BASE_LINE-KRITHARAKI-METRIO 1024581 – 8

MISKO Φιδές Ψιλός

300 γρ. Κριθαράκι Μέτριο MISKO

100 γρ. Φιδές Ψιλός MISKO

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

400 γρ. διάφορα φρέσκα μανιτάρια σε φέτες

100 ml λευκό κρασί

700-750 ml νερό ή ζωμό λαχανικών καυτό

πάπρικα καπνιστή

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 6-7 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να πάρουν χρώμα, προσθέτοντας αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τα μεταφέρουμε σε πιάτο.

Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε άλλες 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε το Κριθαράκι MISKO και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Σπάμε τον Φιδέ Ψιλό MISKO σε κομμάτια πάνω από το τηγάνι και τον σοτάρουμε για 1 λεπτό μέχρι να ξανθύνει. Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με το κρασί.

Ξαναρίχνουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτουμε το ⅓ του νερού ή του ζωμού.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να απορροφηθεί η πρώτη δόση υγρών.

Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο ⅓ του νερού ή του ζωμού, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να απορροφηθεί.

Προσθέτουμε την τελευταία δόση νερού ή ζωμού και ανακατεύουμε συνέχεια.

Λίγο πριν απορροφηθούν όλα τα υγρά (να είναι το κριθαρότο αρκετά ζουμερό) αποσύρουμε από την φωτιά.

Σερβίρουμε το κριθαρότο πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και καπνιστή πάπρικα.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.