Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές Light Οικονομικές Συνταγές Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Σαρακοστή & Νηστεία Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Vegan Συνταγές Vegetarian Συνταγές Νηστίσιμες Συνταγές Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Κριθαράκι Συνταγές με Φιδέ Μακαρονάδες του κόσμου Συνταγές για ΚριθαρότοΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Κριθαράκι Μέτριο
MISKO Φιδές Ψιλός
300 γρ. Κριθαράκι Μέτριο MISKO
100 γρ. Φιδές Ψιλός MISKO
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
400 γρ. διάφορα φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
100 ml λευκό κρασί
700-750 ml νερό ή ζωμό λαχανικών καυτό
πάπρικα καπνιστή
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ζεσταίνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 6-7 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να πάρουν χρώμα, προσθέτοντας αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τα μεταφέρουμε σε πιάτο.
Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε άλλες 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το Κριθαράκι MISKO και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Σπάμε τον Φιδέ Ψιλό MISKO σε κομμάτια πάνω από το τηγάνι και τον σοτάρουμε για 1 λεπτό μέχρι να ξανθύνει. Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με το κρασί.
Ξαναρίχνουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτουμε το ⅓ του νερού ή του ζωμού.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να απορροφηθεί η πρώτη δόση υγρών.
Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο ⅓ του νερού ή του ζωμού, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να απορροφηθεί.
Προσθέτουμε την τελευταία δόση νερού ή ζωμού και ανακατεύουμε συνέχεια.
Λίγο πριν απορροφηθούν όλα τα υγρά (να είναι το κριθαρότο αρκετά ζουμερό) αποσύρουμε από την φωτιά.
Σερβίρουμε το κριθαρότο πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και καπνιστή πάπρικα.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.