facebook instagram youtube

Κριθαρότο με φιδέ και μανιτάρια

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 30΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Κριθαράκι Μέτριο

MISKO-BASE_LINE-KRITHARAKI-METRIO 1024581 – 8

MISKO Φιδές Ψιλός

300 γρ. Κριθαράκι Μέτριο MISKO

100 γρ. Φιδές Ψιλός MISKO

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

400 γρ. διάφορα φρέσκα μανιτάρια σε φέτες

100 ml λευκό κρασί

700-750 ml νερό ή ζωμό λαχανικών καυτό

πάπρικα καπνιστή

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 6-7 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να πάρουν χρώμα, προσθέτοντας αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τα μεταφέρουμε σε πιάτο.

Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε άλλες 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε το Κριθαράκι MISKO και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Σπάμε τον Φιδέ Ψιλό MISKO σε κομμάτια πάνω από το τηγάνι και τον σοτάρουμε για 1 λεπτό μέχρι να ξανθύνει. Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με το κρασί.

Ξαναρίχνουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτουμε το ⅓ του νερού ή του ζωμού.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να απορροφηθεί η πρώτη δόση υγρών.

Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο ⅓ του νερού ή του ζωμού, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να απορροφηθεί.

Προσθέτουμε την τελευταία δόση νερού ή ζωμού και ανακατεύουμε συνέχεια.

Λίγο πριν απορροφηθούν όλα τα υγρά (να είναι το κριθαρότο αρκετά ζουμερό) αποσύρουμε από την φωτιά.

Σερβίρουμε το κριθαρότο πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και καπνιστή πάπρικα.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.