facebook instagram youtube
GR | EN

Κριθαράκι με κολοκυθάκια και αυγά

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ_ΑΥΓΑ_ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ_MISKO_2
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ_ΑΥΓΑ_ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ_MISKO_1
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ_ΑΥΓΑ_ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ_MISKO_2
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ_ΑΥΓΑ_ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ_MISKO_1

Δοκιμάστε αυτή την πανεύκολη και πρωτότυπη συνταγή με κριθαράκι ολικής άλεσης, λεπτοκομμένα κολοκυθάκια και αυγά μαγειρεμένα σαν λευκός καγιανάς και ίσως μπει στο εβδομαδιαίο μαγειρικό σας ρεπερτόριο.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 30΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-KRITHARAKI-XONTRO 1024581 – 7

MISKO Κριθαράκι Χονδρό

500 γρ. Κριθαράκι Χονδρό MISKO

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

6 κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες

3 αυγά

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

¼ ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε το κριθαράκι. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Κριθαράκι Χονδρό MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε το κριθαράκι και το ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι. Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την μισή παρμεζάνα, μέχρι ν’ αφρατέψουν. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα κολοκυθάκια, περιμένουμε 1-2 λεπτά και ανακατεύουμε ελαφρώς για άλλα 2 λεπτά να “σπάσει” το αυγό καθώς ψήνεται.

Προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.