Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Οικονομικές Συνταγές Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με Ζυμαρικά Ολικής Άλεσης Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Κριθαράκι Μακαρονάδες του κόσμου Λευκές μακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Κριθαράκι Χονδρό
500 γρ. Κριθαράκι Χονδρό MISKO
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
6 κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες
3 αυγά
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
¼ ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ετοιμάζουμε το κριθαράκι. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Κριθαράκι Χονδρό MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε το κριθαράκι και το ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι. Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την μισή παρμεζάνα, μέχρι ν’ αφρατέψουν. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα κολοκυθάκια, περιμένουμε 1-2 λεπτά και ανακατεύουμε ελαφρώς για άλλα 2 λεπτά να “σπάσει” το αυγό καθώς ψήνεται.
Προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.