facebook instagram youtube

Κριθαράκι με κολοκυθάκια και αυγά

Δοκιμάστε αυτή την πανεύκολη και πρωτότυπη συνταγή με κριθαράκι ολικής άλεσης, λεπτοκομμένα κολοκυθάκια και αυγά μαγειρεμένα σαν λευκός καγιανάς και ίσως μπει στο εβδομαδιαίο μαγειρικό σας ρεπερτόριο.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 30΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Κριθαράκι Χονδρό

500 γρ. Κριθαράκι Χονδρό MISKO

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

6 κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες

3 αυγά

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

¼ ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε το κριθαράκι. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Κριθαράκι Χονδρό MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε το κριθαράκι και το ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι. Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την μισή παρμεζάνα, μέχρι ν’ αφρατέψουν. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα κολοκυθάκια, περιμένουμε 1-2 λεπτά και ανακατεύουμε ελαφρώς για άλλα 2 λεπτά να “σπάσει” το αυγό καθώς ψήνεται.

Προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.