facebook instagram youtube

Κριθαράκι αλάδωτο σαλάτα, με σάλτσα ταχινιού

preperation Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 15΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Κριθαράκι Μέτριο

250 γρ. Κριθαράκι Μέτριο MISKO 

2 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες 

2 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες 

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια 

6 ντοματίνια κομμένα στη μέση 

2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια 

2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός 

 

Για την σάλτσα

5 κ.σ. ταχίνι 

3 κ.σ. χυμός λεμονιού 

Ξύσμα από 1 λεμόνι 

2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες 

6 κ.σ. νερό 

Αλάτι, πιπέρι 

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα γυάλινο βάζο με καπάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα και το ανακινούμε καλά. Για παραπάνω ρευστότητα προσθέτουμε λίγο νερό, αν χρειάζεται.  

Σε ένα βαθύ μπολ τοποθετούμε τα κολοκυθάκια, τα καρότα και την πιπεριά και περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα από την σάλτσα που ετοιμάσαμε. Αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο, να μαριναριστούν τα λαχανικά. 

Γεμίζουμε μία κατσαρόλα με 2,5 λίτρα νερό και προσθέτουμε 18 γρ. αλάτι. Μόλις το νερό βράσει ρίχνουμε το Κριθαράκι Μέτριο MISKO, το ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και το βράζουμε για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία. Σουρώνουμε και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. 

Βάζουμε το κριθαράκι σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μία σαλατιέρα, προσθέτουμε τα μαριναρισμένα λαχανικά, τα ντοματίνια, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το μαϊντανό. Περιχύνουμε τη σαλάτα με την σάλτσα και σερβίρουμε. 

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2025. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.