Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές με Κολοκυθάκια Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Καθημερινες Συνταγές | Τι να μαγειρέψω σήμερα Συνταγές για Ορεκτικά Συνταγές για Σαρακοστή & Νηστεία Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Ελαφριές Συνταγές για Βραδινό Συνταγές για Φοιτητές Συνταγές Light Οικονομικές Συνταγές Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Vegan Συνταγές Vegetarian Συνταγές Νηστίσιμες Συνταγές Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Κριθαράκι Συνταγές για Μακαρονοσαλάτα
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Κριθαράκι Μέτριο
250 γρ. Κριθαράκι Μέτριο MISKO
2 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
Για την σάλτσα
5 κ.σ. ταχίνι
3 κ.σ. χυμός λεμονιού
Ξύσμα από 1 λεμόνι
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
6 κ.σ. νερό
Αλάτι, πιπέρι

Σε ένα γυάλινο βάζο με καπάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα και το ανακινούμε καλά. Για παραπάνω ρευστότητα προσθέτουμε λίγο νερό, αν χρειάζεται.
Σε ένα βαθύ μπολ τοποθετούμε τα κολοκυθάκια, τα καρότα και την πιπεριά και περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα από την σάλτσα που ετοιμάσαμε. Αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο, να μαριναριστούν τα λαχανικά.
Γεμίζουμε μία κατσαρόλα με 2,5 λίτρα νερό και προσθέτουμε 18 γρ. αλάτι. Μόλις το νερό βράσει ρίχνουμε το Κριθαράκι Μέτριο MISKO, το ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και το βράζουμε για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία. Σουρώνουμε και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Βάζουμε το κριθαράκι σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μία σαλατιέρα, προσθέτουμε τα μαριναρισμένα λαχανικά, τα ντοματίνια, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το μαϊντανό. Περιχύνουμε τη σαλάτα με την σάλτσα και σερβίρουμε.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.