facebook instagram youtube

Κοκκινιστό κοφτό μακαρονάκι ολικής άλεσης με μελιτζάνες

preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 40΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Ολικής Άλεσης Κοφτό

500 γρ. Κοφτό Ολικής Άλεσης MISKO

2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες σε μισές φέτες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

400 γρ. ντομάτες τριμμένες

½ ματσάκι ρόκα χονδροκομμένη

½ ματσάκι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ταψί φούρνου περνάμε λαδόκολλα και βάζουμε διάσπαρτες τις μελιτζάνες. Τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στις αντιστάσεις για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τις ντομάτες, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 12-15 λεπτά.

Στα τελευταία λεπτά μαγειρέματος και όταν οι μελιτζάνες φούρνου θα είναι έτοιμες, τις ρίχνουμε στη σάλτσα μαζί με τη ρόκα και το βασιλικό και ανακατεύουμε απαλά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Κοφτό Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε κατευθείαν στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.

Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά, προαιρετικά με λίγο στραγγιστό γιαούρτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.