Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές Light Οικονομικές Συνταγές Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με Ζυμαρικά Ολικής Άλεσης Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Κοφτό Μακαρονάκι Ελληνικές Συνταγές Συνταγές για Κόκκινες ΜακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Ολικής Άλεσης Κοφτό
500 γρ. Κοφτό Ολικής Άλεσης MISKO
2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες σε μισές φέτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
400 γρ. ντομάτες τριμμένες
½ ματσάκι ρόκα χονδροκομμένη
½ ματσάκι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε ταψί φούρνου περνάμε λαδόκολλα και βάζουμε διάσπαρτες τις μελιτζάνες. Τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στις αντιστάσεις για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τις ντομάτες, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 12-15 λεπτά.
Στα τελευταία λεπτά μαγειρέματος και όταν οι μελιτζάνες φούρνου θα είναι έτοιμες, τις ρίχνουμε στη σάλτσα μαζί με τη ρόκα και το βασιλικό και ανακατεύουμε απαλά.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Κοφτό Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε κατευθείαν στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά, προαιρετικά με λίγο στραγγιστό γιαούρτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.