Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές από το Τhe Foodie Corner Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Σαρακοστή & Νηστεία Συνταγές για Pasta Party Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Vegan Συνταγές Vegetarian Συνταγές Νηστίσιμες Συνταγές Συνταγές με Κριθαράκι Μακαρονάδες του κόσμου Συνταγές για ΚριθαρότοΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Κριθαράκι Μέτριο
250 γρ Κριθαράκι Μέτριο MISKO
6 κόκκινες πιπεριές μεγάλες
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
60 γρ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1 κουτ. σούπας χαρίσα (πολτός καυτερής κόκκινης πιπεριάς)
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 κουτ. γλυκού αλάτι
120 γρ ρεβίθια βρασμένα
200 γρ κολοκύθα γλυκιά σε μικρά κυβάκια
200 γρ μανιτάρια καφέ σε μικρά κομμάτια
2-3 κ.σ. νερό (αν χρειαστεί)
120 ml λευκό κρασί
500 ml ζεστός ζωμός λαχανικών
250 ml ζεστό νερό
Για την επικάλυψη ψωμιού
3 κουτ. σούπας κουκουνάρι
50 γρ τρίμμα ψωμιού
3 κουτ. σούπας διατροφική μαγιά
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση κάθετα και αφαιρούμε το εσωτερικό κρατώντας το κοτσάνι. Απλώνουμε λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα φούρνου και τις τοποθετούμε εκεί με την κομμένη μεριά πάνω.
Τις αλείφουμε με τη μια από τις τρεις κουταλιές ελαιόλαδο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C στις αντιστάσεις (180C στον αέρα) και ψήνουμε τις πιπεριές για 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
Παράλληλα ζεσταίνουμε τις δυο κουταλιές ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια/δυνατή φωτιά το κρεμμύδι μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα (1-2 λεπτά). Ρίχνουμε το σκόρδο, τη χαρίσα, την πάπρικα, το αλάτι και τα ρεβίθια και ανακατεύουμε για ένα λεπτό.
Προσθέτουμε την κολοκύθα και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε για 5 λεπτά περίπου να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους. Αν αρπάξουν προσθέτουμε λίγο νεράκι να ξεκολλήσουν.
Ρίχνουμε το Κριθαράκι Μέτριο MISKO ανακατεύοντας και μόλις απορροφήσει τα υγρά (2 λεπτά περίπου) ρίχνουμε το κρασί. Όταν το πιεί και αυτό προσθέτουμε τον ζωμό και το ζεστό νερό.
Μόλις πάρει βράση γυρνάμε τη φωτιά σε μέτρια και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά να ψηθεί το ζυμαρικό. Το θέλουμε ζουμερό αλλά όχι υδαρές.
Για την επικάλυψη βάζουμε το κουκουνάρι σε ένα μικρό τηγανάκι σε δυνατή φωτιά. Το προσέχουμε συνεχώς και το κατεβάζουμε μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα και να μυρίζει όμορφα. Μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε το τριμμένο ψωμί, τη διατροφική μαγιά και το αλάτι.
Προθερμαίνουμε το γκρίλ. Γεμίζουμε τις πιπεριές με κριθαρότο και πασπαλίζουμε με την επικάλυψη. Τις ζεσταίνουμε στη μέση του γκρίλ για 3-5 λεπτά να ροδίσει το ψωμί.
Tip: Για ένα πιο γρήγορο γεύμα, το κριθαρότο είναι νοστιμότατο και χωρίς τις πιπεριές. Σερβίρουμε με φυτική παρμεζάνα ή τριμμένη κεφαλογραβιέρα για vegetarian εκδοχή.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.