facebook instagram youtube
GR | EN

Κόκκινες Πιπεριές Γεμιστές με Κριθαρότο Κολοκύθας και Μανιταριών

Συνταγή από: The Foodie Corner
The Foodie Corner_November_MISKO SITE-1_sleed
The Foodie Corner_November_MISKO SITE-3_sleed
The Foodie Corner_November_MISKO SITE-1_sleed
The Foodie Corner_November_MISKO SITE-3_sleed

Φτιάχνουμε νόστιμο και εύκολο κριθαρότο με κολοκύθα, μανιτάρια, ρεβίθια και χαρίσα, και γεμίζουμε με αυτό γλυκιές ψητές κόκκινες πιπεριές. Ένα πιάτο όμορφο, πρωτότυπο και ιδιαίτερα γευστικό για το Κυριακάτικο τραπέζι μας και όχι μόνο.

shadow shadow
preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 45΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-KRITHARAKI-METRIO 1024581 – 6

MISKO Κριθαράκι Μέτριο

250 γρ Κριθαράκι Μέτριο MISKO

6 κόκκινες πιπεριές μεγάλες

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

60 γρ κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη

1 κουτ. σούπας χαρίσα (πολτός καυτερής κόκκινης πιπεριάς)

1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

1 κουτ. γλυκού αλάτι

120 γρ ρεβίθια βρασμένα

200 γρ κολοκύθα γλυκιά σε μικρά κυβάκια

200 γρ μανιτάρια καφέ σε μικρά κομμάτια

2-3 κ.σ. νερό (αν χρειαστεί)

120 ml λευκό κρασί

500 ml ζεστός ζωμός λαχανικών

250 ml ζεστό νερό

Για την επικάλυψη ψωμιού

3 κουτ. σούπας κουκουνάρι

50 γρ τρίμμα ψωμιού

3 κουτ. σούπας διατροφική μαγιά
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση κάθετα και αφαιρούμε το εσωτερικό κρατώντας το κοτσάνι. Απλώνουμε λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα φούρνου και τις τοποθετούμε εκεί με την κομμένη μεριά πάνω.

Τις αλείφουμε με τη μια από τις τρεις κουταλιές ελαιόλαδο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C στις αντιστάσεις (180C στον αέρα) και ψήνουμε τις πιπεριές για 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν λίγο.

Παράλληλα ζεσταίνουμε τις δυο κουταλιές ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια/δυνατή φωτιά το κρεμμύδι μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα (1-2 λεπτά). Ρίχνουμε το σκόρδο, τη χαρίσα, την πάπρικα, το αλάτι και τα ρεβίθια και ανακατεύουμε για ένα λεπτό.

Προσθέτουμε την κολοκύθα και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε για 5 λεπτά περίπου να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους. Αν αρπάξουν προσθέτουμε λίγο νεράκι να ξεκολλήσουν.

Ρίχνουμε το Κριθαράκι Μέτριο MISKO ανακατεύοντας και μόλις απορροφήσει τα υγρά (2 λεπτά περίπου) ρίχνουμε το κρασί. Όταν το πιεί και αυτό προσθέτουμε τον ζωμό και το ζεστό νερό.

Μόλις πάρει βράση γυρνάμε τη φωτιά σε μέτρια και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά να ψηθεί το ζυμαρικό. Το θέλουμε ζουμερό αλλά όχι υδαρές.

Για την επικάλυψη βάζουμε το κουκουνάρι σε ένα μικρό τηγανάκι σε δυνατή φωτιά. Το προσέχουμε συνεχώς και το κατεβάζουμε μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα και να μυρίζει όμορφα. Μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε το τριμμένο ψωμί, τη διατροφική μαγιά και το αλάτι.

Προθερμαίνουμε το γκρίλ. Γεμίζουμε τις πιπεριές με κριθαρότο και πασπαλίζουμε με την επικάλυψη. Τις ζεσταίνουμε στη μέση του γκρίλ για 3-5 λεπτά να ροδίσει το ψωμί.

Tip: Για ένα πιο γρήγορο γεύμα, το κριθαρότο είναι νοστιμότατο και χωρίς τις πιπεριές. Σερβίρουμε με φυτική παρμεζάνα ή τριμμένη κεφαλογραβιέρα για vegetarian εκδοχή.

© MISKO 2022. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.