facebook instagram youtube

Κοφτό μακαρονάκι με «κιμά» πιπεριάς

Συνταγή από: Paxxi
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 40΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 6 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Κοφτό

500 γρ Κοφτό MISKO

35 γρ. αλάτι

2 κ. σ. ελαιόλαδο

1 κόκκινη πιπεριά καρέ κομμένη

1 πορτοκαλί πιπεριά καρέ κομμένη

1 κίτρινη πιπεριά καρέ κομμένη

3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

2 κ. σ. πελτέ ντομάτας

½ κ. γ. αλάτι

¼ κ. γ. πιπέρι

1/8 κ. γ. μπούκοβο

½ κ. γ. θυμάρι

120 ml ζωμό ζυμαρικών

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 5 λίτρα νερό, όταν βράσει βάζουμε 35 γρ αλάτι και ρίχνουμε το Κοφτό MISKO. Ανακατεύουμε , μειώνουμε την ένταση σε μέτρια και το αφήνουμε να βράσει για 11-13 λεπτά. 

Το στραγγίζουμε, κρατάμε 1 κούπα από το ζωμό, ραντίζουμε το Κοφτό MISKO με 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο, ανακατεύουμε να πάει παντού και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. 

Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε σε μέτρια ένταση 1 κ. σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να μαλακώσουν. 

Ρίχνουμε το σκόρδο, τον πελτέ, τα αφήνουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο και το θυμάρι. 

Βάζουμε λίγο-λίγο από το ζωμό που κρατήσαμε των ζυμαρικών, ανακατεύουμε απαλά για 5-7 λεπτά, να δέσει η σάλτσα και βγάζουμε από την εστία. 

Σερβίρουμε στα πιάτα το Κοφτό MISKO με 2 κ. σ. από τον «κιμά» πιπεριάς και είναι έτοιμα! 

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.