Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Pasta Party Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Χριστουγεννιάτικες Συνταγές Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Κανελόνια Μακαρονάδες του κόσμουΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Κανελόνια
250 γρ. Κανελόνια MISKO
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
400 γρ. λευκά μανιτάρια σε φέτες
400 γρ. μανιτάρια Portobello σε κομματάκια
2 σκελίδες σκόρδο
3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
300 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
350 ml κρέμα γάλακτος
120 ml φρέσκο γάλα
¼ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλάτι και σοτάρουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν και να μη βγάζουν υγρά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι, σοτάρουμε για 2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε να κρυώσουν, προσθέτουμε το ανθότυρο και τη μισή ποσότητα κεφαλογραβιέρας και ανακατεύουμε απαλά.
Λαδώνουμε μεγάλο πυρίμαχο σκεύος ή ταψί γεμίζουμε τα Κανελόνια MISKO με τη γέμιση και τα τοποθετούμε κολλητά και ομοιόμορφα σε μία στρώση. Αν μας περισσέψει γέμιση, τη βάζουμε εδώ κι εκεί ανάμεσα στα κανελόνια.
Σε μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το γάλα, το μοσχοκάρυδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνουμε με το μείγμα τα κανελόνια. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κεφαλογραβιέρα.
Καλύπτουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα, για 30 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 200°C και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά, προσέχοντας να μην αρπάξει η επιφάνεια.
Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 15 λεπτά και σερβίρουμε.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.