facebook instagram youtube
GR | EN

Φιογκάκια με κόκκινη σάλτσα λαχανικών

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_FIOGKAKI

MISKO Φιογκάκι

500 γρ. Φιογκάκι MISKO

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια

1 κολοκύθι σε κυβάκια

150 γρ. αρακάς φρέσκος ή κατ/νος

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

500 γρ. τριμμένες ντομάτες

1 κ.γ. ζάχαρη

½ ματσάκι φρέσκο βασιλικό

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε την πιπεριά, το κολοκύθι, τον αρακά, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 3-5 λεπτά.

Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, σοτάρουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε τις ντομάτες και την ζάχαρη. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει. Προς το τέλος ρίχνουμε την μισή ποσότητα βασιλικού, ψιλοκομμένη.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Φιογκάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε απαλά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά, πασπαλίζοντας τα με τριμμένη παρμεζάνα και λίγο φρέσκο βασιλικό.

© MISKO 2020. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.