Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Σαρακοστή & Νηστεία Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Φιογκάκι Μακαρονάδες του κόσμου Συνταγές για Κόκκινες ΜακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Φιογκάκια
500 γρ. Φιογκάκι MISKO
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
1 κολοκύθι σε κυβάκια
150 γρ. αρακάς φρέσκος ή κατ/νος
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
500 γρ. τριμμένες ντομάτες
1 κ.γ. ζάχαρη
½ ματσάκι φρέσκο βασιλικό
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε την πιπεριά, το κολοκύθι, τον αρακά, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 3-5 λεπτά.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, σοτάρουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε τις ντομάτες και την ζάχαρη. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει. Προς το τέλος ρίχνουμε την μισή ποσότητα βασιλικού, ψιλοκομμένη.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Φιογκάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε απαλά.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά, πασπαλίζοντας τα με τριμμένη παρμεζάνα και λίγο φρέσκο βασιλικό.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.