Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Κοφτό
500 γρ. Κοφτό MISKO
8 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
2-3 πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
3/4 κ.γ. μπούκοβο
15 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
250 γρ.ντοματίνια, κομμένα στη μέση
300 γρ. συμπυκνωμένη σάλτσα ντομάτας ή 500 γρ. χυμός ντομάτας
Παρμεζάνα για το σερβίρισμα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Κοφτό MISKO και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε στην άρση 1 κούπα από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, τις πιπεριές τσίλι, το μπούκοβο και τον βασιλικό για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά. Μόλις τα ντοματίνια αρχίσουν να μαλακώνουν απομακρύνουμε τις φλούδες τους.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά. Βράζουμε για 10 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά τα μεταφέρουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο παρμεζάνα και φρέσκο δυόσμο.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.