Κατηγορίες Συνταγής:
Καθημερινες Συνταγές | Τι να μαγειρέψω σήμερα Συνταγές για Ορεκτικά Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Συνταγές Light Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με Ζυμαρικά Τρικολόρε Συνταγές για Pasta Party Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές από τον Γιάννη Λουκάκο Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Πέννε Ριγκατέ Συνταγές για Μακαρονοσαλάτα
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Πέννε Ριγκάτε Τρικολόρε
Για το πιάτο
500 γρ. πέννες τρικολόρε Misko
200 γρ. σπαράγγια, μπλανσαρισμένα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
50 γρ. ραπανάκι, σε λεπτές φέτες
100 γρ. αρακάς
100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
15 γρ. δυόσμος, φύλλα, χοντροκομμένα
15 γρ. άνηθος, ψιλοκομμένος
120 γρ. ανθότυρο μαλακό
250 γρ. λεμονάτη σάλτσα
πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
αλάτι
ελαιόλαδο
Για την λεμονάτη σάλτσα
30 γρ. νερό, κρύο
50 γρ. χυμό λεμονιού
10 γρ. μουστάρδα Dijon
8 γρ. σκόρδο
5 γρ. ζάχαρη
30 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
αλάτι

Για το πιάτο
Σε μία κατσαρόλα με κοχλάζον νερό βράζουμε τα ζυμαρικά συμφώνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα απλώνουμε σε ένα σκεύος, τους ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα κρύα ζυμαρικά, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται και σερβίρουμε σε πιάτα
Για τη λεμονάτη σάλτσα
Τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από τα λάδια, και το κρεμμύδι, στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά με σταθερή ροή τα λάδια. Αν δούμε ότι η σάλτσα πήζει πολύ, αραιώνουμε με έξτρα κρύο νερό.
Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με επιπλέον αλάτι ή λεμόνι αν χρειάζεται.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.