facebook instagram youtube

Ανοιξιάτικη μακαρονοσαλάτα

Συνταγή από: Γιάννη Λουκάκο

Όσο ανοίγει ο καιρός οι μακαρονοσαλάτες τρώγονται πολύ εύκολα για κυρίως γεύμα, ειδικότερα αν συνδυάσεις τα φρέσκα λαχανικά με τις τρικολόρε πέννε ριγκάτε της MISKO και από πάνω τριμμένο τυρί,  χορταίνεις φουλ και δε βαραίνεις!

shadow shadow
preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 25΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Πέννε Ριγκάτε Τρικολόρε

Για το πιάτο

500 γρ. πέννες τρικολόρε Misko

200 γρ. σπαράγγια, μπλανσαρισμένα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια

50 γρ. ραπανάκι, σε λεπτές φέτες

100 γρ. αρακάς

100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

15 γρ. δυόσμος, φύλλα, χοντροκομμένα

15 γρ. άνηθος, ψιλοκομμένος

120 γρ. ανθότυρο μαλακό

250 γρ. λεμονάτη σάλτσα

πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

αλάτι

ελαιόλαδο

Για την λεμονάτη σάλτσα

30 γρ. νερό, κρύο

50 γρ. χυμό λεμονιού

10 γρ. μουστάρδα Dijon

8 γρ. σκόρδο

5 γρ. ζάχαρη

30 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

αλάτι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πιάτο
Σε μία κατσαρόλα με κοχλάζον νερό βράζουμε τα ζυμαρικά συμφώνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα απλώνουμε σε ένα σκεύος, τους ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσουν.

Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα κρύα ζυμαρικά, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται και σερβίρουμε σε πιάτα

Για τη λεμονάτη σάλτσα
Τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από τα λάδια, και το κρεμμύδι, στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά με σταθερή ροή τα λάδια. Αν δούμε ότι η σάλτσα πήζει πολύ, αραιώνουμε με έξτρα κρύο νερό.

Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με επιπλέον αλάτι ή λεμόνι αν χρειάζεται.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.