Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Τορτελίνι με τυριά Τρικολόρε
250 γρ. Τρικολόρε Τορτελίνι με τυριά MISKO
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. μπρόκολο
150 ml νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά
130 γρ. μπλε τυρί
30 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
Ξύσμα και χυμό από 1/2 λεμόνι
50 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια
Αλάτι-πιπέρι
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε 2,5 λίτρα νερό και προσθέτουμε 18 γρ. αλάτι. Ρίχνουμε τα Τρικολόρε Τορτελίνι με τυριά MISKO, ανακατεύουμε ελαφρά και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τα στραγγίζουμε κρατώντας 200 ml από το νερό που έβρασαν.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το σκόρδο και προσθέτουμε το μπρόκολο (σε μικρά κομμάτια). Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά και σε συνέχεια ρίχνουμε το νερό από τα ζυμαρικά που έχουμε κρατήσει. Μαγειρεύουμε για 8 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει ελαφρά το μπρόκολο.
Σε ένα πιάτο βάζουμε το μπλε τυρί και το βούτυρο και τα λιώνουμε με ένα πιρούνι.
Ρίχνουμε το μείγμα του τυριού στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Ρίχνουμε μέσα τα Τρικολόρε Τορτελίνι και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι.
Τέλος προσθέτουμε τα καρύδια.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.