facebook instagram youtube

Τούρτα με ριγκατόνι ολικής και κολοκύθα

Βαθμολογία 5 από 5
(1)
Συνταγή από: Paxxi

Μοιάζει με τούρτα αλλά είναι φαγητό, τα ριγκατόνι με τον τρόπο αυτό είναι ιδανικά για σερβίρισμα.

Τα παιδιά το αγαπούν, η γλυκιά κολοκύθα τα εμπλουτίζει με λαχανικό, τα τυριά το δίνουν αλμύρα, τα Ριγκατόνι Ολικής Άλεσης MISKO υψηλής διατροφικής αξίας προσθέτουν φυτικές ίνες και το σύνολο εντυπωσιάζει χωρίς να είναι βαρύ.

Το φθινόπωρο που η κολοκύθα είναι στα καλύτερα της, τα καλέσματα ξεκινάνε και τα τραπέζια γεμίζουν, είναι η στιγμή της.

Όταν θέλουμε να απέχουμε από ζωικές τροφές, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα τυριά και με vegan χωρίς πρόβλημα!

shadow shadow
preperation 50΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 30΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 10 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Ολικής Άλεσης Ριγκατόνι

500 γρ. Ριγκατόνι Ολικής Άλεσης MISKO

1500 γρ κολοκύθα

130 γρ κασέρι τριμμένο

2 σκελίδες σκόρδο

3 κγ ελαιόλαδο

αλάτι

10 γρ κεφαλοτύρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 5 λίτρα νερό, όταν βράσει βάζουμε 35 γρ αλάτι και ρίχνουμε τα Ριγκατόνι Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε , μειώνουμε την ένταση σε μέτρια και τα αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας.

Στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με 2 κγ ελαιόλαδο και ¼ από το τριμμένο κασέρι.

Λαδώνουμε μια φόρμα με σούστα και τοποθετούμε τα ζυμαρικά κάθετα με την τρύπα τους πάνω και κάτω.

Καθαρίζουμε την κολοκύθα, αφαιρούμε τα σπόρια και την κόβουμε σε κυβάκια.

Τα βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί μαζί με 2 σκελίδες σκόρδο (με τη φλούδα). Ραντίζουμε με 1 κγ ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις για 30 λεπτά.

Αφού ψηθούν και έχουν μαλακώσει, καθαρίζουμε τα σκόρδα και μαζί με τα κομμάτια κολοκύθας τα πολτοποιούμε στον πολυκόφτη.

Βάζουμε το μείγμα σε μπολ και το ανακατεύουμε με το υπόλοιπο τριμμένο κασέρι.

Το απλώνουμε πάνω από τα Ριγκατόνι Ολικής Άλεσης MISKO και με τη ράχη της κουτάλας πιέζουμε απαλά να μπει μέσα στα ζυμαρικά.

Πασπαλίζουμε από πάνω με κεφαλοτύρι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C για 30 λεπτά.

Βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσει 30 λεπτά πριν κόψουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Βαθμολογία 5 από 5
6 Μαρτίου, 2023

πολύ πρωτότυπη και νόστιμη συνταγή! ωραία ιδέα!

Avatar for nantia tout
nantia tout
© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.