Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές Light Οικονομικές Συνταγές Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με Ζυμαρικά Ολικής Άλεσης Συνταγές της Paxxi Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Pasta Party Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Ριγκατόνι Συνταγές για Μακαρόνια ΦούρνουΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Ολικής Άλεσης Ριγκατόνι
500 γρ. Ριγκατόνι Ολικής Άλεσης MISKO
1500 γρ κολοκύθα
130 γρ κασέρι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο
3 κγ ελαιόλαδο
αλάτι
10 γρ κεφαλοτύρι
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 5 λίτρα νερό, όταν βράσει βάζουμε 35 γρ αλάτι και ρίχνουμε τα Ριγκατόνι Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε , μειώνουμε την ένταση σε μέτρια και τα αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας.
Στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με 2 κγ ελαιόλαδο και ¼ από το τριμμένο κασέρι.
Λαδώνουμε μια φόρμα με σούστα και τοποθετούμε τα ζυμαρικά κάθετα με την τρύπα τους πάνω και κάτω.
Καθαρίζουμε την κολοκύθα, αφαιρούμε τα σπόρια και την κόβουμε σε κυβάκια.
Τα βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί μαζί με 2 σκελίδες σκόρδο (με τη φλούδα). Ραντίζουμε με 1 κγ ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις για 30 λεπτά.
Αφού ψηθούν και έχουν μαλακώσει, καθαρίζουμε τα σκόρδα και μαζί με τα κομμάτια κολοκύθας τα πολτοποιούμε στον πολυκόφτη.
Βάζουμε το μείγμα σε μπολ και το ανακατεύουμε με το υπόλοιπο τριμμένο κασέρι.
Το απλώνουμε πάνω από τα Ριγκατόνι Ολικής Άλεσης MISKO και με τη ράχη της κουτάλας πιέζουμε απαλά να μπει μέσα στα ζυμαρικά.
Πασπαλίζουμε από πάνω με κεφαλοτύρι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C για 30 λεπτά.
Βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσει 30 λεπτά πριν κόψουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
πολύ πρωτότυπη και νόστιμη συνταγή! ωραία ιδέα!