Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με Τυρί Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές από τη Madame Ginger Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Pasta Party Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Χριστουγεννιάτικες Συνταγές Vegetarian Συνταγές Συνταγές με ζυμαρικά Σέλινο Ελληνικές Συνταγές Συνταγές για Μακαρόνια ΦούρνουΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Σέλινο
500 γρ. Σέλινο MISKO
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500 γρ. φρέσκα μανιτάρια λευκά σε φέτες
500 γρ. σπανάκι καθαρισμένο και χονδροκομμένο
300 γρ. φέτα θρυμματισμένη
150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
500 ml κρέμα γάλακτος light
3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Σέλινο MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και τα μεταφέρουμε σε ελαφρώς λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος.
Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα σοτάρουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε το σπανάκι σε δυο-τρεις δόσεις (σε περίπτωση που δεν χωράει όλο μαζί) και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθεί και χάσει τον όγκο του. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε τα λαχανικά να κρυώσουν για 10 λεπτά.
Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με την φέτα, τη μισή ποσότητα γραβιέρας και το μοσχοκάρυδο σε μπολ και περιχύνουμε με το μείγμα τα ζυμαρικά στο σκεύος.
Προσθέτουμε τα λαχανικά της κατσαρόλας και ανακατεύουμε απαλά με κουτάλα, να μοιραστούν ομοιόμορφα τα υλικά. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα και την φρυγανιά.
Ψήνουμε τα ζυμαρικά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να λιώσει και να ροδίσει το τυρί και η φρυγανιά στην επιφάνειά τους.
Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10-15 λεπτά και σερβίρουμε.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.