Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με Τυρί Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Pasta Party Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Τορτελίνια Ελληνικές Συνταγές Συνταγές για Μακαρόνια ΦούρνουΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Τορτελίνι με τυριά
250 γρ. Τορτελίνι με τυρί MISKO
2 κ.σ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 κ.σ. κασέρι τριμμένο
1 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
Για την μπεσαμέλ
50 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 ml γάλα με χαμηλά λιπαρά
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 κ.σ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 κ.σ. κασέρι τριμμένο
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 2,5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 18 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Τορτελίνι με τυρί MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα, για 2-3 λεπτά μέχρι να ψηθεί και να ξανθύνει ελαφρώς.
Σταδιακά προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, για να μην σβολιάσει. Το ρίχνουμε όλο, προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα, για 7-8 λεπτά, μέχρι να πήξει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κεφαλογραβιέρα και το κασέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα τορτελίνι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε απαλά.
Ρίχνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ελαφρώς λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε την επιφάνεια ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε με την κεφαλογραβιέρα, το κασέρι και την φρυγανιά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C στο γκριλ, για περίπου 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Αφήνουμε το σουφλέ να σταθεί για 7-8 λεπτά και σερβίρουμε.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.