facebook instagram youtube

Σουφλέ με τορτελίνια και ελαφριά μπεσαμέλ τυριών

preperation 20΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 40΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_TORTELINI_TYRIA

MISKO Τορτελίνι με τυριά

250 γρ. Τορτελίνι με τυρί MISKO

2 κ.σ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

1 κ.σ. κασέρι τριμμένο

1 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

Για την μπεσαμέλ

50 γρ. ελαιόλαδο

50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

500 ml γάλα με χαμηλά λιπαρά

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

μοσχοκάρυδο τριμμένο

1 κ.σ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

1 κ.σ. κασέρι τριμμένο

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 2,5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 7 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Τορτελίνι με τυρί MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη.

Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα, για 2-3 λεπτά μέχρι να ψηθεί και να ξανθύνει ελαφρώς.

Σταδιακά προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, για να μην σβολιάσει. Το ρίχνουμε όλο, προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα, για 7-8 λεπτά, μέχρι να πήξει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κεφαλογραβιέρα και το κασέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα τορτελίνι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε απαλά.

Ρίχνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ελαφρώς λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε την επιφάνεια ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε με την κεφαλογραβιέρα, το κασέρι και την φρυγανιά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C στο γκριλ, για περίπου 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Αφήνουμε το σουφλέ να σταθεί για 7-8 λεπτά και σερβίρουμε.

© MISKO 2019. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.