facebook instagram youtube

Ριγκατόνι Ολικής με αυγά στο φούρνο

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 40΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 5 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Ολικής Άλεσης Ριγκατόνι

500 γρ. Ριγκατόνι Ολικής Άλεσης MISKO

80 ml ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

1 κόκκινη πιπεριά

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

100 ml νερό

1 κ.γ. πάπρικα

1/4 κ.γ μπούκοβο

1/2 κ.γ. ζάχαρη

Αλάτι, πιπέρι

1 κ.γ. φρέσκος βασιλικός

5 αυγά

150 γρ. φέτα

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε 5 λίτρα νερό και μόλις βράσει προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι. Ρίχνουμε τα Ριγκατόνι Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 6-7 λεπτά.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σε μέτρια φωτιά μέχρι να γυαλίσει. Ρίχνουμε την πιπεριά κομμένη σε μικρά κομμάτια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το νερό, την πάπρικα, το μπούκοβο, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Βράζουμε τη σάλτσα για περίπου 20 λεπτά μέχρι να δέσει. Στο τέλος του βρασμού ρίχνουμε τα φύλλα βασιλικού.

Βάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα.

Με το πίσω μέρος ενός κουταλιού δημιουργούμε 5 εσοχές και ρίχνουμε στην κάθε μία ένα αυγό. Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια του φαγητού με τρίμματα φέτας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν τα αυγά.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2025. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.