Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Καθημερινες Συνταγές | Τι να μαγειρέψω σήμερα Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Ελαφριές Συνταγές για Βραδινό Συνταγές για Φοιτητές Συνταγές Light Οικονομικές Συνταγές Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με Ζυμαρικά Ολικής Άλεσης Συνταγές για Ραντεβού Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Ριγκατόνι Συνταγές για Κόκκινες Μακαρονάδες Συνταγές για Μακαρόνια Φούρνου
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Ολικής Άλεσης Ριγκατόνι
500 γρ. Ριγκατόνι Ολικής Άλεσης MISKO
80 ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 κόκκινη πιπεριά
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
100 ml νερό
1 κ.γ. πάπρικα
1/4 κ.γ μπούκοβο
1/2 κ.γ. ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι
1 κ.γ. φρέσκος βασιλικός
5 αυγά
150 γρ. φέτα

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε 5 λίτρα νερό και μόλις βράσει προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι. Ρίχνουμε τα Ριγκατόνι Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 6-7 λεπτά.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σε μέτρια φωτιά μέχρι να γυαλίσει. Ρίχνουμε την πιπεριά κομμένη σε μικρά κομμάτια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το νερό, την πάπρικα, το μπούκοβο, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Βράζουμε τη σάλτσα για περίπου 20 λεπτά μέχρι να δέσει. Στο τέλος του βρασμού ρίχνουμε τα φύλλα βασιλικού.
Βάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα.
Με το πίσω μέρος ενός κουταλιού δημιουργούμε 5 εσοχές και ρίχνουμε στην κάθε μία ένα αυγό. Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια του φαγητού με τρίμματα φέτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν τα αυγά.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.