Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Πέννε Ριγκάτε Τρικολόρε
500 γρ. Πέννε Ριγκάτε Τρικολόρε MISKO
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, μεσαίο, ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 κίτρινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
200 γρ. τυρί κρέμα
100 ml νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά
3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
200 γρ. τυρί της αρεσκείας σας (π.χ. μοτσαρέλα, κεφαλογραβιέρα)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Πέννε Ριγκάτε Τρικολόρε MISKO.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία μείον ένα λεπτό. Πριν στραγγίσουμε κρατάμε στην άκρη 100 ml από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη αφού τα ραντίσουμε με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα μαζί με το νερό από τα ζυμαρικά. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και έπειτα σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με τις πιπεριές για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στο μπολ με το τυρί και ανακατεύουμε πολύ καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε σε αυτό και τις πένες.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ σε ένα πυρέξ 25*30 εκατοστά. Πασπαλίζουμε από πάνω με το τυρί της αρεσκείας μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.