facebook instagram youtube
GR | EN

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΤΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ – Παστίτσιο με μανιτάρια και σπανάκι

059A7109
059A7109

‘’Αν δεν βάλεις μέσα λίγο κρέας, δεν θα βγει νόστιμο’’. Ποιοι το λένε αυτό; Προφανώς όσοι δεν έχουν δοκιμάσει ακόμα το φοβερό παστίτσιο με μανιτάρια και σπανάκι. Πού να ‘ξεραν.

shadow shadow
preperation 30΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 65΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat δύσκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 8 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-PASTITSIO-Νο2- 1021403 – 2

MISKO Παστίτσιο No2

500 γρ. Παστίτσιο Νο2 MISKO

50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

100 ml. ελαιόλαδο

500 γρ. διάφορα μανιτάρια πολύ ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

80 ml. κονιάκ

1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο

1/3 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο

200 γρ. σπανάκι φρέσκο χοντροκομμένο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ

150 γρ. βούτυρο

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 – 2 κ. σούπας λάδι τρούφας (προαιρετικά)

1 λίτρο φρέσκο γάλα χλιαρό

2 αβγά χτυπημένα

80 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προετοιμαζόμαστε ψυχολογικά για την μεγαλύτερη χορτοφαγική επιτυχία της χρονιάς που θα συμβεί τώρα.

Βράζουμε τα μακαρόνια 2 λεπτά λιγότερο από ότι αναφέρουν οι οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε. Τα ραντίζουμε με 1 – 2 κ. σούπας ελαιόλαδο. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το καρότο με αγάπη για 5- 6 λεπτά.

Δυναμώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για περίπου 8 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Ρίχνουμε το σπανάκι, τον μαϊντανό και το κονιάκ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 – 4 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και αλατοπιπερώνουμε.

Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Σιγά – σιγά ρίχνουμε το γάλα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύοντας συνεχώς για 4- 5 λεπτά μέχρι να δέσει. Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τα αβγά, την παρμεζάνα και το λάδι τρούφας. Δοκιμάζουμε. Και μετά ξαναδοκιμάζουμε. Κι άλλη μία.

Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με 1– 2 κουταλιές μπεσαμέλ και τα στρώνουμε σε καλά λαδωμένο ταψί. Από πάνω απλώνουμε τον κιμά μανιταριών με σπανάκι. Τέλος περιχύνουμε με την μπεσαμέλ, και με μια σπάτουλα ή κουτάλι ισιώνουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180°C μέχρι να ροδίσει.

Φωνάζουμε τους φίλους για να φάνε και να καταλάβουν τι πάει να πει βετζετέριαν πιάτο.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.