
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Παστίτσιο No2
500 γρ. Παστίτσιο Νο2 MISKO
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
100 ml. ελαιόλαδο
500 γρ. διάφορα μανιτάρια πολύ ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
80 ml. κονιάκ
2 κ. σούπας πελτέ
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
1/3 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 γρ. σπανάκι φρέσκο χοντροκομμένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ
150 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 – 2 κ. σούπας λάδι τρούφας (προαιρετικά)
1 λίτρο φρέσκο γάλα χλιαρό
2 αβγά χτυπημένα
80 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προετοιμαζόμαστε ψυχολογικά για την μεγαλύτερη χορτοφαγική επιτυχία της χρονιάς που θα συμβεί τώρα.
Βράζουμε τα μακαρόνια 2 λεπτά λιγότερο από ότι αναφέρουν οι οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε. Τα ραντίζουμε με 1 – 2 κ. σούπας ελαιόλαδο. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το καρότο με αγάπη για 5- 6 λεπτά.
Δυναμώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για περίπου 8 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Ρίχνουμε το σπανάκι, τον μαϊντανό και το κονιάκ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 – 4 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και αλατοπιπερώνουμε.
Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Σιγά – σιγά ρίχνουμε το γάλα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύοντας συνεχώς για 4- 5 λεπτά μέχρι να δέσει. Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τα αβγά, την παρμεζάνα και το λάδι τρούφας. Δοκιμάζουμε. Και μετά ξαναδοκιμάζουμε. Κι άλλη μία.
Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με 1– 2 κουταλιές μπεσαμέλ και τα στρώνουμε σε καλά λαδωμένο ταψί. Από πάνω απλώνουμε τον κιμά μανιταριών με σπανάκι. Τέλος περιχύνουμε με την μπεσαμέλ, και με μια σπάτουλα ή κουτάλι ισιώνουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180°C μέχρι να ροδίσει.
Φωνάζουμε τους φίλους για να φάνε και να καταλάβουν τι πάει να πει βετζετέριαν πιάτο.