Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Παιδιά Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Τρυπητά Ζυμαρικά & Μακαρόνια Ελληνικές Συνταγές Συνταγές για Μακαρόνια Φούρνου
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Παστίτσιο No2
500 γρ. Παστίτσιο Νο2 MISKO
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
100 ml. ελαιόλαδο
500 γρ. διάφορα μανιτάρια πολύ ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
80 ml. κονιάκ
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
1/3 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 γρ. σπανάκι φρέσκο χοντροκομμένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ
150 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 – 2 κ. σούπας λάδι τρούφας (προαιρετικά)
1 λίτρο φρέσκο γάλα χλιαρό
2 αβγά χτυπημένα
80 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προετοιμαζόμαστε ψυχολογικά για την μεγαλύτερη χορτοφαγική επιτυχία της χρονιάς που θα συμβεί τώρα.
Βράζουμε τα μακαρόνια 2 λεπτά λιγότερο από ότι αναφέρουν οι οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε. Τα ραντίζουμε με 1 – 2 κ. σούπας ελαιόλαδο. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το καρότο με αγάπη για 5- 6 λεπτά.
Δυναμώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για περίπου 8 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Ρίχνουμε το σπανάκι, τον μαϊντανό και το κονιάκ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 – 4 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και αλατοπιπερώνουμε.
Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Σιγά – σιγά ρίχνουμε το γάλα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύοντας συνεχώς για 4- 5 λεπτά μέχρι να δέσει. Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τα αβγά, την παρμεζάνα και το λάδι τρούφας. Δοκιμάζουμε. Και μετά ξαναδοκιμάζουμε. Κι άλλη μία.
Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με 1– 2 κουταλιές μπεσαμέλ και τα στρώνουμε σε καλά λαδωμένο ταψί. Από πάνω απλώνουμε τον κιμά μανιταριών με σπανάκι. Τέλος περιχύνουμε με την μπεσαμέλ, και με μια σπάτουλα ή κουτάλι ισιώνουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180°C μέχρι να ροδίσει.
Φωνάζουμε τους φίλους για να φάνε και να καταλάβουν τι πάει να πει βετζετέριαν πιάτο.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.