facebook instagram youtube

Μακαρόνια φούρνου με κόκκινη σάλτσα

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 30΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 8 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Πέννε Ριγκάτε

500 γρ. Πέννε Ριγκάτε

350 γρ. μανιτάρια φρέσκα, κομμένα σε φέτες

2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

450 γρ. ντομάτα κονκασέ

250 γρ. πελτέ ντομάτας

100 ml ελαιόλαδο

1 κύβο λαχανικών

1 κ.γ. ζάχαρη

1/2 σκόνη σκόρδο

1 κ.γ. ρίγανη

1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι

100 ml ποτήρι νερό

300 γρ. γκούντα τριμμένο

αλάτι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε τα μανιτάρια. Τα σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, τον πελτέ ντομάτας, το ελαιόλαδο, τον κύβο λαχανικών, τη ζάχαρη, το σκόρδο σε σκόνη, τη ρίγανη, το μαύρο πιπέρι και το νερό. Βράζουμε για τουλάχιστον 1 ώρα.

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και προσθέτουμε τις Πέννε Ριγκάτε. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για 4-5 λεπτά.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και έπειτα απλώνουμε το τριμμένο γκούντα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, για περίπου μισή ώρα, ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.