Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με Τυρί Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Pasta Party Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Πέννε Ριγκατέ Συνταγές για Μακαρόνια ΦούρνουΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Πέννε Ριγκάτε
500 γρ. Πέννε Ριγκάτε
350 γρ. μανιτάρια φρέσκα, κομμένα σε φέτες
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
450 γρ. ντομάτα κονκασέ
250 γρ. πελτέ ντομάτας
100 ml ελαιόλαδο
1 κύβο λαχανικών
1 κ.γ. ζάχαρη
1/2 σκόνη σκόρδο
1 κ.γ. ρίγανη
1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
100 ml ποτήρι νερό
300 γρ. γκούντα τριμμένο
αλάτι
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε τα μανιτάρια. Τα σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, τον πελτέ ντομάτας, το ελαιόλαδο, τον κύβο λαχανικών, τη ζάχαρη, το σκόρδο σε σκόνη, τη ρίγανη, το μαύρο πιπέρι και το νερό. Βράζουμε για τουλάχιστον 1 ώρα.
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και προσθέτουμε τις Πέννε Ριγκάτε. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για 4-5 λεπτά.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και έπειτα απλώνουμε το τριμμένο γκούντα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, για περίπου μισή ώρα, ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.