Κατηγορίες Συνταγής:
Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με Χρυσή Σειρά Παραδοσιακές Συνταγές Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Zυμαρικά Πλεξούδες Ελληνικές Συνταγές Μακαρονάδες με Λευκή ΣάλτσαΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Χρυσή Σειρά Πλεξούδες
500 γρ. Πλεξούδες Χρυσή Σειρά MISKO
50 γρ. βούτυρο αγελάδος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500 γρ. χόρτα εποχής (σπανάκι, σέσκουλα, αντίδια κ.λ.π.) χονδροκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
½ κ.γ. μπούκοβο
100 γρ. ξερή ή νωπή μυζήθρα τριμμένη
4 αυγά
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε το βούτυρο. Όταν λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να ξανθύνει το βούτυρο.
Προσθέτουμε τα χόρτα (σε δόσεις), αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χαμηλώνουμε την φωτιά και τα σοτάρουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να μαραθούν και να χάσουν τον όγκο τους.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Πλεξούδες Χρυσή Σειρά MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Όταν μαραθούν τα χόρτα στην άλλη κατσαρόλα, προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Με τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τα ζυμαρικά κατευθείαν από την κατσαρόλα στην οποία βράζουν στην κατσαρόλα με τα χόρτα, ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν και αποσύρουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε την μισή ποσότητα μυζήθρας, συνεχίζουμε το ανακάτεμα και σερβίρουμε σε πιάτα.
Αμέσως ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τα αυγά. Τα πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα σερβίρουμε αμέσως πάνω στα πιάτα με την μακαρονάδα.
Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μυζήθρα και σερβίρουμε.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.