facebook instagram youtube

Kανελόνια με μπολονέζ μανιταριών και κοτόπουλο

Συνταγή από: Teti's Flakes
preperation 20΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 80΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Κανελόνια

250 γρ. κανελόνια MISKO

30 γρ. αποξηραμένα πορτσίνι

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο, κομμένα σε μικρές μπουκίτσες

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο

1 καρότο, στον τρίφτη

3 σκελίδες σκόρδο

400 γρ. μανιτάρια, λευκά, ψιλοκομμένα

1 κ.σ. τοματοπελτέ

70 ml κόκκινο κρασί

3 ώριμες ντομάτες, στον τρίφτη

1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη

1 κ.γ. θυμάρι, αποξηραμένο

1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

250 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη

αλάτι

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προσθέτουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με 1/2 φλιτζάνι βραστό νερό. Αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά. Έπειτα, στραγγίζουμε τα μανιτάρια, κρατάμε στην άκρη το νερό και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια  

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τις μπουκίτσες του κοτόπουλου και ροδίζουμε για 5 λεπτά, στη συνέχεια αναποδογυρίστε και ροδίζουμε τα κομματάκια και από την άλλη πλευρά. Βγάζουμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη. 

Προσθέτουμε στο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και έπειτα το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι και το σκόρδο, στο τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, θα χρειαστεί περίπου 5 λεπτά.  

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν, θα χρειαστεί περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, τη ρίγανη και το θυμάρι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη. 

Σβήνουμε με κόκκινο κρασί και το 1/2 φλιτζάνι κρατημένο υγρό μανιταριών. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μειωθούν τα υγρά, θα χρειαστεί περίπου 2 λεπτά. 

Στη συνέχεια προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τον μαϊντανό, τα κομμάτια από το κοτόπουλο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά.  

Με τη βοήθεια ενός μικρού πιρουνιού γεμίζουμε τα Κανελόνια MISKO και τα τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος, κολλητά και ομοιόμορφα. Περιχύνουμε με τη γέμιση στην περίπτωση που έχει περισσέψει. Αν τα κανελόνια δεν έχουν καλυφθεί από τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. 

Τυλίγουμε το πυρίμαχο σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180°C στον αέρα, για 30 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με την μοτσαρέλα και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.