facebook instagram youtube
GR | EN

Κανελόνια με μανιτάρια σοτέ, σπανάκι και ξινομυζήθρα

Συνταγή από: Γιάννη Λουκάκο
019A5447_sleed
019A4822_sleed
019A5447_sleed
019A4822_sleed

Μία λαχταριστή συνταγή με Κανελόνια MISKO, μανιτάρια σοτέ, σπανάκι και ξινομυζήθρα πλούσια σε γεύση και αρώματα που υπόσχεται να γίνει μία από τις αγαπημένες μας!

shadow shadow
preperation 60΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 25΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-KRITHARAKI-METRIO 1024581 – 11

MISKO Κανελόνια

14 κανελόνια MISKO

80 γρ. ελαιόλαδο

200 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα στα τέσσερα

40 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο

8 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

150 γρ. σπανάκι καθαρισμένο

100 γρ. ξινομυζήθρα

100 γρ. μανούρι

θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο

500 γρ. σάλτσα ντομάτα

50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

αλάτι

πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε 40 γρ.  ελαιόλαδο, τα μανιτάρια, αλατίζουμε  και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν έντονο καστανό χρώμα για περίπου 3 με 4 λεπτά. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το σπανάκι και σοτάρουμε ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν, για 1 λεπτό περίπου.

Προσθέτουμε το σκόρδο, μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει και σβήνουμε τη φωτιά. Μεταφέρουμε το μείγμα με το σπανάκι σε ένα σουρωτήρι, το αφήνουμε να κρυώσει και να αποβάλει τα περιττά υγρά. Το μεταφέρουμε σε μία επιφάνεια κοπής και το κόβουμε σε μικρό μέγεθος έτσι ώστε να μπορούμε να γεμίσουμε με ευκολία τα κανελόνια.

Σε ένα μπoλ, βάζουμε το μείγμα με το σπανάκι, το θυμάρι, την ξινομυζήθρα, το μανούρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και κόβουμε τη μύτη λίγο μικρότερο μέγεθος από το μέγεθος που έχουν τα κανελόνια.

Παίρνουμε ένα κανελόνι στο χέρι μας κλείνοντας το κάτω άνοιγμα με το δάχτυλό μας. Τοποθετούμε τη μύτη από τη σακούλα ζαχαροπλαστικής στο επάνω άνοιγμα από το κανελόνι, πιέζουμε και γεμίζουμε με τη γέμιση (περίπου 40 γρ. στο κάθε κανελόνι).  Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα κανελόνια.

Σε ένα ταψί διαστάσεων 20×30 εκ., αδειάζουμε τη μισή σάλτσα ντομάτας και πάνω της τοποθετούμε τα κανελόνια το ένα δίπλα στο άλλο. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια την παρμεζάνα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, για 20 με 25 λεπτά περίπου.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε να πέσει ελαφρώς η θερμοκρασία πριν σερβίρουμε.

Σερβίρουμε σε ένα πιάτο, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και λίγο τριμμένο πιπέρι.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.