Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Οικονομικές Συνταγές Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με Τυρί Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Παραδοσιακές Συνταγές Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Χυλοπίτες Συνταγές για Κόκκινες ΜακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Χυλοπίτες με αυγά
500 γρ. Χυλοπίτες MISKO
500 γρ. ντοματίνια
2 μελιτζάνες
2 κολοκυθάκια
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
4 σκελίδες σκόρδο
2 μέτρια κρεμμύδι
2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
80 ml ελαιόλαδο
3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
200 γρ. τσαλαφούτι
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C (στις αντιστάσεις). Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μεγάλο ταψί.
Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα κρεμμύδια σε μεγάλες φέτες. Τα υπόλοιπα λαχανικά τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Απλώνουμε στο ταψί και ανάμεσα τους τοποθετούμε ολόκληρες τις σκελίδες σκόρδου.
Ραντίζουμε τα λαχανικά με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε.
Ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν εντελώς τα λαχανικά.
Εντωμεταξύ γεμίζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και μόλις βράσει προσθέτουμε 35 γρ. Αλάτι. Ρίχνουμε τις Χυλόπιτες MISKO. Ανακατεύουμε ελαφρά και βράζουμε σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
Σουρώνουμε τις χυλοπίτες και κρατάμε μισή κούπα από το νερό που έβρασαν
Αφού βγάλουμε τα λαχανικά από το φούρνο πιέζουμε με ένα πιρούνι τα ντοματίνια να βγάλουν τα υγρά τους.
Ρίχνουμε τα λαχανικά μέσα στην κατσαρόλα με τις χυλοπίτες, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το νερό που έχουμε κρατήσει.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, έξτρα ελαιόλαδο και μία μεγάλη κουταλιά τσαλαφούτι.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.