facebook instagram youtube

Χυλοπίτες με κόκκινη σάλτσα

Ένα ελαφρύ πιάτο γεμάτο αρώματα και γεύσεις. Μία πεντανόστιμη κόκκινη σάλτσα που δένει απόλυτα με τις αγαπημένες χυλόπιτες MISKO, δημιουργώντας έναν ακαταμάχητο συνδυασμό.

shadow shadow
preperation Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 25΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 6 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Χυλοπίτες με αυγά

500 γρ. Χυλοπίτες MISKO

500 γρ. ντοματίνια

2 μελιτζάνες

2 κολοκυθάκια

1 κόκκινη πιπεριά

1 πράσινη πιπεριά

4 σκελίδες σκόρδο

2 μέτρια κρεμμύδι

2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι

80 ml ελαιόλαδο

3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Αλάτι, πιπέρι

200 γρ. τσαλαφούτι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C (στις αντιστάσεις). Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μεγάλο ταψί.

Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα κρεμμύδια σε μεγάλες φέτες. Τα υπόλοιπα λαχανικά τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Απλώνουμε στο ταψί και ανάμεσα τους τοποθετούμε ολόκληρες τις σκελίδες σκόρδου.

Ραντίζουμε τα λαχανικά με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε.

Ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν εντελώς τα λαχανικά.

Εντωμεταξύ γεμίζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και μόλις βράσει προσθέτουμε 35 γρ. Αλάτι. Ρίχνουμε τις Χυλόπιτες MISKO. Ανακατεύουμε ελαφρά και βράζουμε σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.

Σουρώνουμε τις χυλοπίτες και κρατάμε μισή κούπα από το νερό που έβρασαν

Αφού βγάλουμε τα λαχανικά από το φούρνο πιέζουμε με ένα πιρούνι τα ντοματίνια να βγάλουν τα υγρά τους.

Ρίχνουμε τα λαχανικά μέσα στην κατσαρόλα με τις χυλοπίτες, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το νερό που έχουμε κρατήσει.

Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, έξτρα ελαιόλαδο και μία μεγάλη κουταλιά τσαλαφούτι.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.